Psychiater Dirk De Wachter over een moreel dilemma: ‘Mijn dochter zit in een toxische relatie. Kan ik haar verbieden om haar vriend mee naar huis te brengen?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »

Hoezo, de dappersten van alle Galliërs? Waarom Kevin De Bruyne tegen Slovakije te vaak een figurant was

Waar is het zo kunnen foutlopen voor de Rode Duivels? Wij maakten van de twee en een half uur durende busrit terug naar basecamp Ludwigsburg gebruik om België-Slovakije te herbekijken. Vrolijk word je daar niet van, maar het legde wel enkele belangrijke tactische problemen bloot. Vooral het gemis aan moed achterin is opvallend, waardoor De Bruyne meer figurant dan hoofdrolspeler

Lees meer »

Gregory Mortier gaat voortaan als meester-molenaar door het leven: “Ambacht dat geduld vraagt”

‘Meester-molenaar’ is hoe Gregory Mortier (39) uit Aartrijke zich van het Vlaams ministerie van Onroerend Erfgoed mag noemen. Na een gedegen opleiding met stage, mag hij voortaan zelfstandig windmolens laten draaien en malen. In vooral de molens van Kortemark leeft hij zich met hart en ziel uit in de eeuwenlange traditie van een nu merkwaardig ambacht.
The post Gregory

Lees meer »

VTI laat u op een… bom zitten: “herinnering aan bommenwerper die neerstortte in Wingene”

De leerlingen van het vijfde jaar mechanische vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI hebben een herdenkingszitbank gemaakt in de vorm van een… bom. Een explosief ontwerp, al is de bom uiteraard nep. De zitbank is bestemd voor Wingene, waar 80 jaar geleden een bommenwerper neerstortte.
The post VTI laat u op een… bom zitten: “herinnering aan bommenwerper die neerstortte in

Lees meer »