Oproep uit Voeren na watersnood: “Blijf thuis met die spullen”

Voerenaar Evert Bopp, die met zijn bedrijf de hulp aan het verzopen Voeren coördineert, roept op om te stoppen met materiële steun. “We hebben genoeg. Alles wat nu nog wordt geleverd, gaat niet gebruikt worden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Pommelien Thijs zet verovering van Nederland verder op Pinkpop: “Weinig succesvolle voorbeelden, maar de tijdsgeest zit mee”

Vandaag gaat bij onze noorderburen Pinkpop van start. De Belgische blikvanger op het grootste Nederlandse festival is Pommelien Thijs, die er voor de eerste keer optreedt. Het is niet evident om als Vlaamse artiest een langdurige carrière uit te bouwen bij onze noorderburen, maar dat tij is stilaan aan het keren. Omgekeerd steken Nederlanders op muzikaal vlak makkelijker de grens

Lees meer »

“Die boer moet die avond schatrijk geworden zijn”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Akkoord tussen Rusland en Noord-Korea “voorziet in wederzijdse bijstand bij agressie”

Het strategische partnerschapsakkoord dat Rusland en Noord-Korea woensdag hebben ondertekend, voorziet onder andere in wederzijdse bijstand in geval van een agressie tegen een van de twee landen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin na de ondertekening van het document gezegd aan journalisten. “Rusland en Korea voeren beide een onafhankelijk buitenlands beleid en weigeren te luisteren naar de taal van

Lees meer »

“Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om doelen in Rusland te raken”, vindt afscheidnemend chef Defensie Hofman

Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om legitieme doelen op Russisch grondgebied aan te vallen. Dat vindt Michel Hofman, de afscheidnemende chef Defensie van het Belgische leger, en zegt hij in zijn laatste interview met VRT NWS. Daarmee spreekt hij premier Alexander De Croo (Open VLD) en defensieminister Ludivine Dedonder (PS) tegen. Die willen dat militair materieel uit België enkel gebruikt

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 km/uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment”

In Oostende brak dinsdag kort na de middag brand uit in de keuken van een rijwoning in de Stormvogelstraat. Buurtbewoners Timothy Welleman (42) en Alexandrie Michalski (43) liepen zonder aarzelen het brandende huis in en blusten het vuur. “Ze hebben wel degelijk erger voorkomen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik

Lees meer »

Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de sharia, dan had je geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman vraagt in beroep een werkstraf voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de

Lees meer »

‘Hoe ik aan de match begon? Afmaken! Winnen! Klaar!’: de mentale veerkracht van Romelu Lukaku ontleed

“Hey Rom, alles okay?” Niet zolang geleden stuurde een bezorgde Thierry Henry dagelijks een bericht naar Romelu Lukaku (31) om te checken of hij zich mentaal nog wel gezond voelde. In zijn drang naar perfectie en glorie met zijn land durft een topspits zichzelf weleens verliezen. Wij gingen op zoek naar de mentale veerkracht van ‘Big Rom’. Hoe hij telkens

Lees meer »

Europa wil stokje steken voor doorvoer van Russische lng

Er is donderdag een principeakkoord afgeklopt door de Europese Unie over een nieuwe reeks sancties tegen Rusland. Zo ziet het ernaar uit dat de EU een stokje wil steken voor de doorvoer vloeibaar aardgas uit Rusland via Europese havens. Momenteel speelt de haven van Zeebrugge een zeer belangrijke rol in die doorvoer.

Lees meer »