Mbappé zwaait PSG uit met beker, ploegmaats gooien hem na zege tegen Lyon de lucht in

PSG heeft na de titel ook de Franse beker gewonnen. In de finale in het Stade Pierre-Mauroy, de thuishaven van Lille OSC, won het met 1-2 van Lyon. Het was bovendien de laatste wedstrijd van Kylian Mbappé voor de Parijzenaren. Hij werd na de match in de lucht gegooid. 

Meer krantenkoppen in België

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 roepen alle strijdende partijen op om hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het einde van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep voorstander is van een wapenstilstand

Lees meer »

Wie op de bus wil stappen, moet eerst… de haag over

Busreizigers die in Steenokkerzeel aan een tijdelijke bushalte langs de Tervuursesteenweg de bus willen nemen, moeten noodgedwongen eerst over een haag klauteren. De Lijn plaatste de haltepaal van de halte namelijk op een wel zeer ongelukkige plaats. Na een opmerking van de gemeente zal de vervoersmaatschappij de halte nu toch verplaatsen.

Lees meer »

Lara Taveirne schrijft tien jaar na haar debuut het boek dat niemand wil schrijven: “De dingen benoemen heeft me altijd erg geholpen”

Tien jaar geleden brak Lara Taveirne (41) uit Brugge door met haar bekroond debuut ‘De kinderen van Calais’. Het verhaal ontstond in een donkere periode in haar leven, overschaduwd door het verlies van haar jongere broer. Zijn verhaal verwerkt ze nu in een boek dat zijn naam draagt: Wolf. Een boeiend gesprek over cynisme, de levensvreugde van het lesgeven en

Lees meer »

LIVE. Derde dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog twee vermisten

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Het duurde daarna nog een tijd vooraleer de politie de officiële bevestiging gaf. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak

Lees meer »

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »

Man valt voorbijgangers aan met mes aan tankstation in Praag

In de Tsjechische hoofdstad Praag heeft een man bij een tankstation verschillende mensen met een mes verwond. Eén slachtoffer werd met steekwonden aan het bovenlichaam opgenomen in het ziekenhuis, twee anderen werden met lichtere verwondingen op de plaats van de feiten verzorgd. De man werd opgepakt.

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

Michel (55) over jongeren die zich misdragen met lichaam van zijn overleden zoon Maxim (16): “Zelfs na zijn dood laten ze hem niet met rust”

“Ik heb nog zelf zijn handen weer mooi over elkaar gelegd. Die hadden ze gewoon uit elkaar getrokken.” Michel (55) getuigt aangeslagen over het wangedrag van verschillende jongeren in de aula waar zijn 16-jarige zoon lag opgebaard. Ze trokken onder andere twee ringen van de hand van Maxim en hieven zijn lichaam op. Ze speelden muziek, dansten en plaatsten een

Lees meer »

Groot cocaïnenetwerk opgerold in Europa

In Europa is een groot netwerk voor de invoer van drugs opgerold. Dat zegt de Europese politiedienst Europol. Bij de operatie waaraan ook België deelnam, zijn een veertigtal arrestaties verricht en is acht ton cocaïne in beslag genomen, onder meer in ons land.

Lees meer »