LIVEBLOG OHL-WESTERLO. Thuisploeg valt zelfs met negen, wat kan het nog in het slot?

OH Leuven speelt op de slotspeeldag van de Europe Play-offs tegen Westerlo. Er staat weinig op het spel voor beide ploegen. Kan OH Leuven hun eigen supporters een overwinning schenken? Volg het hier live op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

DNA-onderzoek bij zeven mannen in dossier Rusthuismoorden levert niks op: “Ik zou echt willen weten waarom oma dood moest”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe

Lees meer »

Harelbeke, Waregem en Kortrijk tekenen samenwerkingsovereenkomst voor fietssnelweg F7

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend in Harelbeke, halverwege het traject van de Fietssnelweg F7 Kortrijk-Waregem, die tegen 2030 klaar zou moeten zijn. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd die zorgen voor een inhoudelijk en financieel engagement om de planningsfase en het verwerven van de nodige gronden tot een goed einde te brengen. In de drie steden komen infoavonden.
The post

Lees meer »

Timothy en Veerle runnen 15 jaar frituur Marie Claire: “Zelfs overbuur bestelt online zijn frietjes”

Acht frituren telt Bredene vandaag en de oudste daarvan vind je terug langs de Fritz Vinckelaan. Achter het uithangbord ‘Marie Claire’ schuilt niet alleen een frietzaak maar ook een stukje lokale geschiedenis, waarvan het eerste hoofdstuk geschreven werd door Marie Claire De Bourderé en Robert Van Vlaenderen. “Hier kwamen ooit BV’s als Jean-Marie Pfaff en Wendy Van Wanten over de

Lees meer »

Noord-Korea en Rusland hebben “historisch militair samenwerkingspact” ondertekend: wat staat daar precies in?

Om het historische bezoek van de Russische president Poetin aan Noord-Korea af te ronden, hebben Vladimir Poetin en zijn "gerespecteerde vriend" Kim Jong-un een "alomvattend strategisch samenwerkingspact" ondertekend. Daarin staat onder meer dat "beide landen elkaar te hulp zullen schieten in geval van oorlog". Of dat betekent dat Noord-Korea troepen naar Oekraïne zal sturen, is niet duidelijk. Sommige experten sluiten

Lees meer »

Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’ hangt zijn jas aan de haak: “Ik zal het korps missen”

Op maandag 22 juli, zijn 68ste verjaardag, zet Jean Delbaere een punt achter zijn brandweercarrière. Daarmee gaat het oudste lid van het Torhoutse korps met pensioen. ‘Nonkeltje’, zoals hij algemeen genoemd wordt, zal de pompiers hard missen, maar omgekeerd zal ook de brandweer het zonder het noeste werk van nonkel Jean moeten rooien.
The post Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’

Lees meer »