LIVEBLOG F1. “Het was dramatisch”: gefrustreerde Verstappen raakt muurtje en is pas zesde, Leclerc doorbreekt met pole hegemonie

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend opnieuw neer in Monaco. De race door de straten van Monte Carlo zorgt altijd voor unieke beelden en spektakel. Max Verstappen raakte een muurtje in de kwalificaties en start morgen pas als zesde. Charles Leclerc zette de snelste tijd neer. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Jabbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Jabbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Jabbeke.
The post Verkiezingsresultaten in Jabbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na forse verkiezingswinst voor stuntpartij Les Engagés: waar staat ‘de Waalse CD&V’ eigenlijk voor?

Niemand in België die zondag zo fors gewonnen heeft als Les Engagés. De partij die Maxime Prévot bouwde op de ruïnes van de christendemocratische cdH bestaat pas twee jaar, maar fietste in Wallonië vlotjes naar 20 procent. De ‘stuntpartij’ stapt in de Waalse regering en wellicht ook in de federale. Hoog tijd om in Vlaanderen te leren waar de nieuwkomers

Lees meer »

Palestijnse christenen trekken massaal weg uit Israël en Palestijnse gebieden: “We willen niet vertrekken, maar we kunnen niet anders”

Sinds het begin van de oorlog in Gaza vertrekken meer en meer Palestijnse christenen naar Europa of de Verenigde Staten. Het gaat om een groep die telkens over het hoofd wordt gezien in het Israëlisch-Palestijns conflict. Ooit vormden ze een aanzienlijk deel van de Palestijnen in Israël en de bezette Palestijnse gebieden, maar vandaag maken ze minder dan 1 procent

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

Nederlandse Justitie zoekt buitenlandse advocaten voor spijtoptanten: “Ik steek mijn hand niet in dat wespennest”

Het Openbaar Ministerie van Nederland doet een oproep aan Vlaamse advocaten om in Nederland spijtoptanten bij te staan. Dat zijn verdachten die in ruil voor strafvermindering informatie over andere verdachten doorgeven aan de politie. Sinds de moord op misdaadjournalist Peter R. De Vries zijn er amper nog Nederlandse advocaten die spijtoptanten willen verdedigen. "Ik steek mijn hand niet in dat

Lees meer »