LIVEBLOG CITY-UNITED (16u). Ten Hag over onzekere toekomst: “INEOS wil opnieuw bouwen, mét mij”

Manchester City speelt de FA Cup-finale tegen stadsgenoot Manchester United. Het is een heruitgave van de finale van vorig jaar. City is net als vorig jaar de uitgesproken favoriet tegen een kwakkelend United. Winnen Kevin De Bruyne en Jeremy Doku na de titel ook de beker? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Jouw vraag over Brussel: wie was de ‘Skieven Architek’ die de aanblik van Brussel veranderde?

Brussel is een openluchtmuseum met architecturale parels uit verschillende tijdsperiodes. Grootmeesters van de architectuur hebben de skyline geboetseerd tot hoe we die nu kennen. Eén onder hen drukte echter zo prominent zijn stempel dat we er haast niet meer omheen kunnen. Maar of dat hem geliefd maakte bij zijn tijdgenoten, is nog maar de vraag. De Sint-Katelijnekerk, De Munt, De

Lees meer »

Politie start onderzoek naar lijkschennis in uitvaartcentrum in Blankenberge: jongen van 16 zou verplaatst en opgetild zijn

De politie van Blankenberge is een onderzoek gestart naar een zwaar geval van lijkschennis in een uitvaartcentrum. Een groep jongeren zou het lichaam van een jongen van 16 aangeraakt, verplaatst en opgetild hebben. "Wat er gebeurd is, getuigt van een totaal gebrek aan normbesef en respect. Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje", reageert de vader.

Lees meer »

“De Wever schaakt op drie borden: lokaal, Vlaams en federaal. De Grieken hadden goden en titanen voor dat werk. Bij ons noemen we dat een partijvoorzitter”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

“Butter bie de vis”: stad Oostende en KSV Diksmuide sluiten intentieovereenkomst voor uitwerking ‘Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende’

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten. Dat laten beide partijen weten in een persbericht. De overeenkomst vormt het officiële startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Bij de lancering hoort ook een passende video.
The post “Butter bie de vis”: stad Oostende en KSV Diksmuide sluiten intentieovereenkomst voor uitwerking

Lees meer »

Fietser overleden bij ongeval in Kortemark

In het West-Vlaamse Kortemark is donderdag een 75-jarige fietser uit Hooglede om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog onduidelijk of en hoe het slachtoffer werd aangereden.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: deel van gebouw weggeblazen, minstens 6 gewonden

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden.

Lees meer »