Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.

Ainsley Lorez (18) uit Zomergem, Gregoir Tavernier (17) uit Lombardsijde, Will Denil (17) uit Oostende, Tristan Osaer (17) uit Jabbeke en Tjenne De Cock (16) uit Oostkamp, leven sinds enkele dagen op een roze wolk. Hun Warrior House werd door een vakjury als meest esthetische sculptuur uitgeroepen. Het werk van de leerlingen is niet enkel mooi, maar ook heel bruikbaar. Het is een overdekte zitbank waarop leerlingen van de school met ASS even tot rust kunnen komen tijdens drukke momenten.

Terecht fier

“Het is de eerste keer dat we met onze leerlingen deelnemen aan zo’n wedstrijd”, vertelt praktijkleraar John Vandenbroucke enthousiast. Eigenlijk hadden we niet verwacht dat we zouden winnen, want er waren nog heel veel andere mooie stukken. Ook onze derde prijs in de categorie techniek is een aangename verrassing. Voor onze leerlingen is dit een deugddoende erkenning. Ze mogen terecht fier zijn op wat ze presteerden. Deze prijs is het mooiste bewijs dat ze kunnen wedijveren met leerlingen uit het gewoon onderwijs.” “We werden ook heel goed begeleid door onze leraren, want eigenlijk zijn we aan de opdracht begonnen zonder al te grote verwachtingen”, vult leerling Wil Denil aan. “De draken op het dak van ons Warrior House waren het moeilijkste laswerk, maar het resultaat mag best gezien worden.” Leerling Gregoir Tavernier denkt met plezier terug aan de twee dagen die hij samen met zijn vrienden en leraren doorbracht op de vakbeurs in Antwerpen. “Het was heel leerrijk, want we maakten kennis met heel wat nieuwe lastechnieken. Dat we met weinig middelen de eerste prijs behaalden, had ik niet verwacht. Ik hoopte wel op een topvijfplaats, maar we zijn eerste geworden. Ongelooflijk!” Als winnaar ontving de school bruikbare prijzen, zoals een lastoestel en heel wat werkmateriaal. (PDC)

The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen in eerlijke sprint en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtsprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kopgroep spat uiteen, Kuypers haakt af

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Maxime Prévot (Les Engagés) aan paleis: “Staatshervorming geen prioriteit” – Theo Francken (N-VA): “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

“Gezuiverd rioolwater is de oplossing”: 100-jarige drinkwatermaatschappij Aquaduin is gewapend tegen droogte

De op één na kleinste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, Aquaduin, viert het eeuwfeest. Elke dag levert het bedrijf 13 miljoen liter water, dat is ruim 5 olympische zwembaden, aan 74.000 abonnees in de Westkust en een deel van de Westhoek. “Het piekverbruik ligt in de zomer, door de vele toeristen aan zee. Net dan staat het grondwaterpeil lager. Toch geraken we

Lees meer »