Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.

Ainsley Lorez (18) uit Zomergem, Gregoir Tavernier (17) uit Lombardsijde, Will Denil (17) uit Oostende, Tristan Osaer (17) uit Jabbeke en Tjenne De Cock (16) uit Oostkamp, leven sinds enkele dagen op een roze wolk. Hun Warrior House werd door een vakjury als meest esthetische sculptuur uitgeroepen. Het werk van de leerlingen is niet enkel mooi, maar ook heel bruikbaar. Het is een overdekte zitbank waarop leerlingen van de school met ASS even tot rust kunnen komen tijdens drukke momenten.

Terecht fier

“Het is de eerste keer dat we met onze leerlingen deelnemen aan zo’n wedstrijd”, vertelt praktijkleraar John Vandenbroucke enthousiast. Eigenlijk hadden we niet verwacht dat we zouden winnen, want er waren nog heel veel andere mooie stukken. Ook onze derde prijs in de categorie techniek is een aangename verrassing. Voor onze leerlingen is dit een deugddoende erkenning. Ze mogen terecht fier zijn op wat ze presteerden. Deze prijs is het mooiste bewijs dat ze kunnen wedijveren met leerlingen uit het gewoon onderwijs.” “We werden ook heel goed begeleid door onze leraren, want eigenlijk zijn we aan de opdracht begonnen zonder al te grote verwachtingen”, vult leerling Wil Denil aan. “De draken op het dak van ons Warrior House waren het moeilijkste laswerk, maar het resultaat mag best gezien worden.” Leerling Gregoir Tavernier denkt met plezier terug aan de twee dagen die hij samen met zijn vrienden en leraren doorbracht op de vakbeurs in Antwerpen. “Het was heel leerrijk, want we maakten kennis met heel wat nieuwe lastechnieken. Dat we met weinig middelen de eerste prijs behaalden, had ik niet verwacht. Ik hoopte wel op een topvijfplaats, maar we zijn eerste geworden. Ongelooflijk!” Als winnaar ontving de school bruikbare prijzen, zoals een lastoestel en heel wat werkmateriaal. (PDC)

The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd snel familiair: vrijwel meteen stuurde ze aan op een ontmoeting”: na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten

Een nieuwe naam én een nieuw doelpubliek. Gregory R. (31) die eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s als ‘Eveline’, had het vlak voor zijn opsluiting vorig jaar als ‘Emily’ gemunt op magistraten en politiemensen. Twee magistraten met lange staat van dienst worden als slachtoffers beschouwd. Robrecht De Keersmaecker, advocaat-generaal in Antwerpen en expert cybercrime, ontving ook ‘familiaire’ berichtjes:

Lees meer »

Nieuwe bom onder paardrijden op Olympische Spelen? Ook Oostenrijkse medaillekandidaat beschuldigd van fysieke mishandeling van paard

Het stof rond de zaak-Charlotte Dujardin, de Britse amazone die haar paard sloeg met een zweep, is nog niet gaan liggen of er duikt al een nieuw schandaal op in de paardensport. Ook de Oostenrijker Max Kühner (50), medaillekandidaat op de Olympische Spelen, is aangeklaagd voor het fysiek mishandelen van een paard. Kühner zou het beest geslagen hebben met een

Lees meer »

Barack Obama spreekt steun voor Kamala Harris uit

Amerikaans oud-president Barack Obama heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democratische partij. Dat deelt hij via X. “We gaan er alles aan doen dat ze in november wint”, schrijft hij. “We hopen dat u zich bij ons aansluit.”

Lees meer »

LIVE. Harris wipt over Trump in nieuwe peiling – Biden verschijnt voor het eerst weer in het openbaar (en loopt vlotjes de trap op)

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »