Kost cola of bier straks in alle landen evenveel? Europese landen willen verbod op “territoriale leveringsbeperkingen”

Negen Europese landen – waaronder België – werken aan veel strengere regels én straffen voor grote (voedings)producenten die supermarkten verbieden om in Frankrijk of Spanje producten van hen aan te kopen. “Door die beperkingen betalen consumenten jaarlijks 14 miljard euro te veel”, zegt handelaarsfederatie Comeos.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders sloegen de glazen toegangsdeur aan diggelen. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.
The post Dieven slaan ‘s nachts toe in

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

Iedere zondag hoeveterras op hoeve Dumoulin: “Kleiner, maar erg gezellig”

Tijdens zomermaanden kan men iedere zondagmiddag langs de Slypsstraat in Moorslede volop genieten van een drankje op het terras van hoeve Dumoulin. Brecht Dumoulin en Nathalie Pollentier van brouwerij Bier en Karakter serveren er onder andere hun bieren. “Al ligt de focus nu vooral op de hoeve die we sinds begin dit jaar runnen.”
The post Iedere zondag hoeveterras

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Poesje stoei! Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, na een dag vol verwennerij! Het jonge volkje kan gaan slapen met de Ketnetband en de Vlaspoppenworp nog vrolijk in gedachten, het wat oudere volkje maakt zich intussen op voor enkele extra uurtjes vertier. Isolde Lasoen speelde al een thuismatch van jewelste, maar met Urbanus gaat Gent met nog een heel ander monument

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist

Op zaterdag 27 juli organiseert horeca- en entertainment ondernemer Ben Mouling opnieuw Oldskool Classics Knokke. Dit keer niet meer in het Knokke-Out café in het Zoute maar wel in Collins Club The Garden in Westkapelle.
The post Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »