Kost cola of bier straks in alle landen evenveel? Europese landen willen verbod op “territoriale leveringsbeperkingen”

Negen Europese landen – waaronder België – werken aan veel strengere regels én straffen voor grote (voedings)producenten die supermarkten verbieden om in Frankrijk of Spanje producten van hen aan te kopen. “Door die beperkingen betalen consumenten jaarlijks 14 miljard euro te veel”, zegt handelaarsfederatie Comeos.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat Mbappé zegt, is als signaal krachtiger dan welke influencer dan ook”: hoe politiek statement Franse openingspartij overschaduwt

De kapitein van Les Bleus die z’n voeten veegt aan het protocol van de UEFA en z’n persconferentie op het EK voetbal bewust benut om een politiek statement te maken: wat Kylian Mbappé zondag in Düsseldorf deed en zei, is ongezien op het Europese toneel. Ook professor sportsociologie Jeroen Scheerder heeft het over een “historisch en krachtig signaal”. Maar laat

Lees meer »

700 bakken bier, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

Fout bij mutualiteit zorgt voor wrevel bij ouders aan de taalgrens

“Typisch Belgisch!” Doris Dieryck kreeg van haar mutualiteit te horen dat ze niet langer tussenkomen in de vakantiekampen van haar zoon. Nadat Vlaanderen en Wallonië besloten om elk een eigen vakantieregeling te hanteren, blijkt het problematisch voor wie net over de taalgrens naar school gaat.
The post Fout bij mutualiteit zorgt voor wrevel bij ouders aan de taalgrens appeared

Lees meer »