Juridische tegenslag voor Alec Baldwin: rechter wijst zijn verzoek af om vervolging voor schietincident te verwerpen

Een rechter uit New Mexico heeft vrijdag het verzoek van Alec Baldwin (66) afgewezen waarin de acteur opriep de aanklacht van onvrijwillige doodslag tegen hem te verwerpen. Tijdens de filmopnames voor de film ‘Rust’ in 2021 oefende Baldwin op de set met een revolver die afging en cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk in de borst trof. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger zet licht op groen voor offensief tegen Hezbollah in Libanon

Het Israëlische leger zet het licht op groen voor een offensief tegen Hezbollah in Libanon. Onder meer generaal-majoors Ori Gordin en Oded Basiuk hebben de operationele plannen hiervoor goedgekeurd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz sprak eerder al harde taal. “In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Lees de

Lees meer »

Violetta Deneef wint in Kosovo twee internationale titels

Violetta Deneef uit Wakken is sinds dinsdagavond terug van de internationale verkiezing Miss Freedom of the World in Kosovo. In haar bagage had ze twee kroontjes mee, namelijk die van beste in de TV-talentenshow en die voor Queen of the Freedom 2024.
The post Violetta Deneef wint in Kosovo twee internationale titels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tennisclub Oase bekroont groei met dubbeltornooi

TC Oase wil als bescheiden club opnieuw naar honderd tennisleden en het gaat de goede richting uit. Vanaf 20 juni verwelkomt de club iedereen op het Decathlon dubbeltornooi.
The post Tennisclub Oase bekroont groei met dubbeltornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-up-kunstgalerij in 15-de eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’: “Ik bied jonge artiesten alle vrijheid”

Fourfortyfour Creative Collective, een migrerende kunstorganisatie die platform biedt aan elf jonge, getalenteerde kunstenaars, opent gedurende vier weekends een pop-up-kunstgalerij in het 15de-eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’, in de Loppemstraat, vlakbij het Simon Stevinplein.
The post Pop-up-kunstgalerij in 15-de eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’: “Ik bied jonge artiesten alle vrijheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

500 euro verschil tussen werken en niet werken en de hoogste pensioenen aftoppen. Dit is hoe de partijen in onderhandeling stappen voor federale regering

Samen met het slechte begrotingsrapport gaf Europa België woensdag een ‘miniregeerakkoord’ mee. Daarin staan vijf harde aanbevelingen: belastingen verschuiven, hogere tewerkstelling, vergrijzing aanpakken, minder uitgeven aan gezondheidszorg en weg van fossiele energie. Maar hoe denken de vijf gedoodverfde coalitiepartners – CD&V, N-VA, MR, Vooruit en Les Engagés – over deze dringende kwesties?

Lees meer »

Vernieuwde regenboogbrug plechtig geopend: “Een belangrijk stuk erfgoed waar we fier op mogen zijn”

Bij de vijvers rondom de Elindusarena is vrijdagnamiddag officieel de vernieuwde regenboogbrug geopend. De oorspronkelijke brug uit 1957 was aan vernieuwing toe. Noël Delmulle (96), die destijds meebouwde aan de oude brug, mocht mee het lintje doorknippen. “Het is een mooie vernieuwing”, aldus de kranige bouwheer op rust.
The post Vernieuwde regenboogbrug plechtig geopend: “Een belangrijk stuk erfgoed waar

Lees meer »