Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar dat deed niets af aan de opkomst, integendeel zelfs. Van de 53 bewoners kwamen er 45 graag de coherente straatgroep vervolledigen, wat procentueel een enorm succes is. De vele spontane klapkes, wensen en schouderklopjes deden iedereen zichtbaar veel deugd. En dat is een van de motieven om er telkens weer vol energie en toewijding tegenaan te gaan”, evalueert Gilles Verstraete. (SM/gf)

The post Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bradley Wiggins deelt heftige details over seksueel misbruik als tiener

,,Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. ,,En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

“Ze was echt bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Zussen uit Rumbeke stappen Dodentocht voor papa die aan pancreaskanker lijdt

Zussen Ellen (35) en Evelien (33) Dewyspelaere kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Terwijl Ellen ondertussen mama is van twee zoontjes, avonturiert Evelien als single de wereld rond. Ze koestert daarbij nog heel wat plannen. Maar eerst willen ze (opnieuw) de Dodentocht stappen en dat met het goede doel voor ogen. De fondsen die ze inzamelen gaan naar de

Lees meer »

Marvel werkt aan nieuwe film rond ‘Spider-Man’

Filmstudio Marvel werkt aan een nieuwe ‘Spider-Man’-film. Dat heeft producent Kevin Feige bevestigd in gesprek met de website ‘Gizmodo’. Een geruststelling voor veel fans die zich zorgen maakten over de toekomst van het populaire personage.

Lees meer »

Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek”

Op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat in Oostende vond zondagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats. Een 58-jarige Oostendenaar kwam met zijn speedpedelec zwaar ten val en verkeerde even in levensgevaar. De toestand van de vijftiger is inmiddels niet meer kritiek.
The post Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek” appeared

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »