Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar dat deed niets af aan de opkomst, integendeel zelfs. Van de 53 bewoners kwamen er 45 graag de coherente straatgroep vervolledigen, wat procentueel een enorm succes is. De vele spontane klapkes, wensen en schouderklopjes deden iedereen zichtbaar veel deugd. En dat is een van de motieven om er telkens weer vol energie en toewijding tegenaan te gaan”, evalueert Gilles Verstraete. (SM/gf)

The post Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij

Sinds kort maakt ook hulpverleningszone Midwest gebruik van het Verdi-platform, hetzelfde dispatchsysteem waar ook Fluvia, Zone 1 en Westhoek mee werken. Dit was een belangrijke stap in de richting van een West-Vlaamse interzonale dispatch.
The post Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lipcas opent gloednieuwe gebouw, anderhalf jaar nadat brand de pannenkoekenfabriek in de as legde: “Klaar voor de toekomst”

Lipcas is terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar nadat een felle brand de pannenkoekenfabriek in Zwevezele in de as legde, opende het bedrijf zaterdag officieel een gloednieuwe vestiging op de Hille. Zaakvoerder Ruben Casteleyn (35) ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “De brand was een zware klap voor ons, maar we werken hier nu professioneler en efficiënter dan ooit tevoren. En

Lees meer »

Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen

Op donderdag 20 juni opende de Academie voor Beeld in Menen op feestelijke wijze de eindejaarstentoonstelling van haar volwassen studenten. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 23 juni.
The post Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Punaises’ moeten fietsveiligheid verbeteren in en rond Mariakerkelaan

Stad Oostende wil de verkeersveiligheid aan de scholen nog verbeteren. Daarom werden in de Mariakerkelaan en omgeving – een drukke fietsroute van en naar verschillende scholen – extra verkeersmaatregelen genomen. Er werden niet alleen nieuwe zebrapaden, maar ook ‘punaises’ – markeringen op de rijweg in de vorm van een cirkel – en andere grondmarkeringen aangebracht. Punaises om de veiligheid van

Lees meer »

Kunnen de 7 radiologen klacht indienen tegen ziekenhuis ZNA Cadix? En wat met hun toekomst? Advocaat beantwoordt 5 vragen

Het Antwerpse Cadix-ziekenhuis zet de samenwerking met zeven radiologen “permanent” stop. Ze waren al op non-actief gezet wegens “te veel fouten”. Volgens een bron lag er een overeenkomst tussen beide partijen op tafel, maar weigerde het ZNA elke toegift. Advocaat Wim Decloedt beantwoordt vijf vragen over dat ontslag. Kunnen deze radiologen ooit nog aan de slag?

Lees meer »

Joachim Dequeker start eerste keer in Ieper: “Ieper was altijd een droom”

Joachim Dequeker (Poperinge) maakt aan de zijde van co-piloot Jonas Vanderhaeghe (Vleteren) zijn debuut in de Ypres Rally. “Als we zaterdagavond op het eindpodium staan, dan zullen we al tevreden zijn over ons debuut”, vertelt de Poperingenaar.
The post Joachim Dequeker start eerste keer in Ieper: “Ieper was altijd een droom” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Kopecky is na solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioene op de weg en evenaart Jolien D’hoore

Haar favorietenrol met glans waargemaakt. Lotte Kopecky is na een solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioene op de weg. Met een krachtsexplosie gaf ze haar medevluchters het nakijken, waarna ze richting finishlijn in Zottegem stoomde. Zo evenaart de wereldkampioene de vier Belgische titels van Jolien D’hoore. Cant werd tweede, Ghekiere vervolledigde het podium.

Lees meer »