Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het blok gezet, maar wat is een correcte fooi in Vlaanderen? En hoe zit dat met de wetgeving: worden fooien belast? 

Meer krantenkoppen in België

Gigantische raket van SpaceX schiet voor de vierde keer de lucht in. Eindigt het opnieuw zo explosief als de vorige keren?

Het enorme ruimtevaartuig Starship, de grootste raket ooit, is donderdag gelanceerd in Texas voor een vierde testvlucht. Bedoeling is om na een vlucht van ongeveer een uur een meer gecontroleerde terugkeer naar de aardatmosfeer uit te voeren dan bij vorige tests, die in spectaculaire explosies zijn geëindigd. In sommige gevallen was dat voorzien.

Lees meer »

De boeken van de week: populaire Grieken, de medische genderkloof en 7 bijzondere pooldieren

Vrouwen lopen meer risico op een foute diagnose, stelt journalist en ervaringsdeskundige Sofie Peeters in haar boek. Dat de oude Grieken en Romeinen overal blijven opduiken, toont classicus Patrick De Rynck aan de hand van 70 stellingen. De Nederlandse auteur Frank Westerman reist landgenoot en ontdekkingsreiziger Willem Barentsz achterna en theatermaker en illustrator Paul Verrept schreef een tweede roman. Dit

Lees meer »

Lichaam Britse tv-dokter Michael Mosley (67) gevonden op Grieks eiland: “Verkeerde afslag genomen tijdens bergwandeling”

Er is een lichaam gevonden in de zoektocht naar de Britse tv-dokter Michael Mosley, die vermist raakte op het Griekse eiland Symi nadat hij een wandeling was gaan maken. “Ik kan bevestigen dat hij het is”, vertelde burgemeester Nikitas Grillas aan ‘The Guardian’. Hij heeft tijdens een bergwandeling “de verkeerde afslag genomen”, zegt zijn vrouw Clare Mosley in een verklaring

Lees meer »

Nafi Thiam, mét goudblonde lokken, zit met hoofd al in Parijs: “Rust was één van beste beslissingen in m’n carrière”

Zou de gouden kleur van haar vlechten een voorbode zijn voor de kleur van haar EK-medaille straks? De kans is groot, maar Nafi Thiam (29) ligt niet wakker van die derde Europese titel. Na haar zware achillespeesblessure begint ze toch met wat onzekerheid aan haar eerste zevenkamp in bijna twee jaar. “Ik voel dat het toppunt van mijn carrière voorbij

Lees meer »