Het sandwichdilemma van generatie X: ‘Ik wring me in bochten, maar altijd heb ik het gevoel dat ik iemand tekortdoe’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

170 kg puin per vierkante meter in Gaza: VN noemt “ongeziene schade” bedreiging voor gezondheid en milieu

In Gaza dreigt een milieucrisis zonder weerga, waarschuwt de VN. Het water raakt vervuild doordat de meeste waterzuiveringssystemen en afvalverwerkende installaties niet meer werken. De bodem wordt dan weer verontreinigd door onder andere niet-ontplofte munitie, asbest en zware metalen. Dat dreigt nog lang een impact te hebben op de gezondheid van de inwoners van Gaza.

Lees meer »

Tom Meeuws keert niet terug bij Vooruit Antwerpen

Voormalig Antwerps schepen Tom Meeuws keert na zijn afscheid van de politiek eerder dit jaar niet terug om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft De Morgen en het nieuws is aan Belga bevestigd. Vooruit Antwerpen moet binnenkort een beslissing nemen over wie dan wel lijsttrekker wordt.

Lees meer »

Melissa Depraetere: “Ik ken te veel politici waarvan ik denk: gij waart beter vijf jaar geleden al gestopt”

Dé verrassing van de voorbije verkiezingscampagne was Melissa Depraetere. De noodvoorzitter van Vooruit begon er schuchter aan, won met de dag aan star quality, behaalde een monsterscore en eindigt de rit wellicht als minister. Met haar zou Vooruit voor lange tijd goed kunnen zitten, maar daar denkt zij zelf toch anders over. “Ik ken te veel politici waarvan ik denk:

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

Onze landgenoot Dirk drumt al 8 jaar bij Megadeth: “Soms sta ik in LA een krop sla te kiezen, en dan word ik plots herkend”

“Als klein jongetje droomde ik ervan om ooit op een podium te staan. Maar dat het zo’n proporties zou aannemen: dat had ik nooit verwacht.” Nochtans mag Dirk Verbeuren (49) zich al acht jaar de drummer van Megadeth noemen, en behoort hij daarmee tot de groten van het genre. Donderdagavond stond de band op Graspop, en speelde Dirk een thuismatch.

Lees meer »

Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.
The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï appeared first on KW.be.

Lees meer »