Het fort dat onneembaar was: Truienaar Mario Boon maakt strip over raid van nazi’s op Eben-Emael

“Onneembaar!” Toch neutraliseren Duitse elitesoldaten, geland in zweefvliegtuigen, het fort van Eben-Emael in minder dan een halfuur. Het is 10 mei 1940. De Tweede Wereldoorlog is begonnen voor België. Truienaar Mario Boon heeft daarover de strip Vreemde vogels boven Eben-Emael gemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Al minstens elf doden bij bosbranden in Turkije

Al zeker elf mensen zijn om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt bij bosbranden donderdagavond in het zuidoosten van Turkije die verscheidene dorpen hebben getroffen. Dat bevestigt de Turkse minister van Gezondheid.

Lees meer »

“Ge gaat mij moeten vrijlaten want ge hebt geen bewijzen”: hoe twee politieagenten hielpen de vijfvoudige moord van Horion en Feneulle op te lossen

Zondag zal het precies 45 jaar geleden zijn dat in een villa in Sint-Amandsberg het hele gezin Steyaert zonder genade werd uitgemoord. De daders, Freddy Horion en Roland Feneulle, hadden geen enkele band met hun slachtoffers en wisten zorgvuldig alle sporen uit. Toch waren ze 72 uren later ingerekend. Twee rechercheurs van de lokale politie leverden een cruciale doorbraak: “Een

Lees meer »

Drie arrestaties uitgevoerd in zaak rond vermoorde Laura Trappeniers (66) en vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71)

In de zaak rond de vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) – het Belgische koppel dat op het Spaanse eiland Tenerife woonde – zijn drie arrestaties uitgevoerd. Twee mannen zijn in België opgepakt, een andere in Spanje. De verdachten zouden volgens onze informatie rechtstreeks betrokken zijn bij de zaak. Dat heeft een goede bron bevestigd

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bijna 30 procent meer klachten over autoverhuur in buitenland: “Ik betaalde 450 euro voor een krasje dat ik niet had gezien”

“Mijn huurwagen kostte me uiteindelijk het dubbele van wat ik oorspronkelijk had betaald”, zo getuigt Sara Vanreusel (51). Zij is een van de vele Belgen die klacht hebben ingediend omdat ze honderden euro’s moesten bijbetalen voor een huurauto op vakantie: omdat ze een kras, deuk of kost niet had opgemerkt, of omdat de verzekering tóch niet alles dekt. Het aantal

Lees meer »

“In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle

Garage Vanhulle is al 60 jaar een begrip in Izegem. Onder de noemer ‘Checked by Vanhulle’ is de zaak getransformeerd naar een allemerkengarage. “De automobielsector is constant in evolutie. Maar onze service en persoonlijke aanpak hebben we behouden.”
The post “In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle appeared first

Lees meer »

Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50 jaar aan de slag is bij drukkerij van textielbedrijf LANO

Op 17 juni is drukker Patrick Himpe dag op dag 50 jaar aan de slag in de drukkerij van textielreus LANO in Harelbeke. Hij werd verrast met een versierd bureel door personeelsdirecteur Karel Lagast en collega’s Maureen Verhoye, Heidi Debakker en Isabelle Vandamme. “Een zeer aangename verrassing”, aldus Patrick.
The post Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50

Lees meer »

Leuk nieuws voor West-Vlaamse musicalfans: ‘A Christmas Carol’ komt op 4 en 5 januari 2025 ook naar De Spil in Roeselare

Het is pas maandagmorgen en we mogen al leuk nieuws meedelen aan de West-Vlaamse muziekfans. Inderdaad, de bejubelde productie ‘A Christmas Carol’, met een weergaloze Lucas Van den Eynde als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge, komt voor het eerst ook naar West-Vlaanderen en zal op 4 en 5 januari 2025 op de planken staan in De Spil in Roeselare.
The

Lees meer »

Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit een visitékaartje met zijn handtekening op 21 oktober 1967”

Op woensdag 19 juni mag Edith Thomas uit Menen 75 kaarsjes uitblazen. Sinds haar jeugd was Adamo haar idool. Dankzij haar kleindochters Cassandra en Mélissandre Prud’homme kon Edith vorige zaterdagavond Adamo eens persoonlijk spreken na zijn optreden in de backstage van Kursaal Oostende.
The post Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit

Lees meer »