Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China: “Zal alleen maar tot verliezers leiden”

De Duitse minister van Financiën Christian Lindner heeft op een G7-top in Italië gewaarschuwd voor een handelsoorlog met China, nu de Verenigde Staten hoge importheffingen op Chinese goederen hebben aangekondigd. Volgens Lindner zou een handelsoorlog “alleen maar tot verliezers leiden”. 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jozefschool in Ingelmunster moet zich opmaken voor uitdoofscenario en zal op termijn sluiten: “Vijfde- en zesdeklassers verhuizen al naar de Centrumschool”

De Sint-Jozefschool, de wijkschool die samen met de Centrumschool deel uitmaakt van De Wegwijzer, in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster gaat op termijn de deuren dicht doen. De sluiting van de school zal nog meerdere jaren op zich laten wachten, maar ondertussen verhuist de oudste graadsklas (vijfde en zesde leerjaar) al naar de Centrumschool in de Schoolstraat.
The post Sint-Jozefschool

Lees meer »

Brandweer redt vrouw uit Demer in Rotselaar

In Rotselaar heeft de brandweer van de Hulpverleningszone Oost een vrouw uit de Demer gered. Zij was aan het fietsen toen ze in het water terecht kwam. Wellicht is ze onwel geworden. De vrouw is licht onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Wordt Conner Rousseau opnieuw voorzitter van Vooruit, nu Melissa Depraetere zich niet meer kandidaat stelt? Vier vragen aan Carl Devos

Melissa Depraetere zal zichzelf niet opvolgen als voorzitter bij Vooruit. Alle ogen zijn nu gericht op Conner Rousseau, met 75.000 voorkeursstemmen heeft de kiezer hem een duidelijk mandaat gegeven. Maar is dat wel zo’n goed idee voor de partij? Was dit doorgestoken kaart? En is er een impact op de regeringsonderhandelingen? “Laat kopstukken niet langer zoals boze schoonmoeders aan de

Lees meer »

Koning Charles “weet dat de tijd tikt” terwijl hij strijdt tegen kanker: “Hij doet niet wat hem wordt opgedragen”

Koning Charles (75) ondergaat momenteel behandelingen voor kanker. De artsen hadden hem opgedragen om het de komende tijd rustig aan te doen. Al lijkt de Britse koning daar geen gehoor aan te geven. Zo draait zijn werkleven weer op volle toeren: hij woont koninklijke vergaderingen bij en plant opnieuw bezoeken in. “Hij heeft lang moeten wachten om koning te worden,

Lees meer »

UFO-bezetters moeten toch opkrassen, beslist hof van beroep

Het UGent-gebouw dat bezet wordt door pro-Palestijnse actievoerders, moet toch ontruimd worden. Dat besliste het hof van beroep. In het arrest staan zware aantijgingen: van seksueel grensoverschrijdend gedrag, vandalisme en diefstal tot een extern leiderschap van “Palestijnse mannen met baarden”. Ronduit racistisch, reageert een woordvoerder van de demonstranten.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. PS-voorzitter Paul Magnette aangekomen bij koning – Kranten koppen op mogelijk snelle regeringsvorming

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Goedele Liekens, Walter De Donder en Kristof Calvo: zij raakten niet (her)verkozen

Marino Keulen, tussen 2003 en 2009 Vlaams minister van Wonen, Binnenlands bestuur en Inburgering, is een van de slachtoffers van de zwakke uitslag van Open VLD. Hij raakte tot zijn grote ontgoocheling niet verkozen in Limburg en verdwijnt na 29 jaar uit het Vlaams Parlement. Ook Goedele Liekens raakte niet herverkozen, net als enkele gevestigde waarden als Jean-Jacques Gucht en

Lees meer »

Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie

Met 36 reislustige leden trok Pasar Ardooie voor een driedaagse naar onze Noorderburen. Net over de grens ligt het voor velen nog onbekende Zeeland. Aan de Pasar-reizigers gaf Zeeland zijn geheimen en vooral onbekende plekjes prijs. De uitvalsbasis was een hotelletje in Aardenburg.
The post Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie appeared

Lees meer »

Horeca Zottegem over late communicatie stad: “Verplichting bekers op BK 23 juni komt te laat en is niet overal haalbaar”

Volgende week zondag wordt het BK wielrennen in Zottegem gereden. Vorige week kregen horecazaken in en rond het parcours een brief van de stad, waarin ze verplicht worden bekers te gebruiken of een veiligheidsagent in te zetten. Die moet dan controleren of niemand een glas of fles meeneemt naar buiten. "Waarom wisten wij dat niet vroeger", klinkt het, "nu nog

Lees meer »