Dansschool Ramon uit Brugge wint 23 medailles op BK Hiphop en Clipdance

Dansschool Ramon behaalde talrijke gouden, zilveren en bronzen medailles op het Belgisch kampioenschap hiphop, streetdance, clipdance en breakdance in Ieper. Er werden liefst 23 eerste, tweede en derde plekken meegenomen richting Brugge. Een volledig overzicht zou ons te ver leiden, maar hier volgen wel de gouden plaatsen: Danny West won goud in de categorie breakdance adult, Jos Lambrecht in clipdance 2 juniors 2 beginners, Zoë Maertens in hiphop children, Axelle Van Daele in start to hiphop junior 1, Els Delaere in start to hiphop adult 1 en Danaë West ten slotte in de categorie streetdance solo. (BC/gf)

The post Dansschool Ramon uit Brugge wint 23 medailles op BK Hiphop en Clipdance is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij uitte openlijk kritiek op Poetin”: hoe de man die geen spion kón zijn nu toch veroordeeld is

Ongeloof en regelrechte verontwaardiging. Zo reageerden zijn collega’s toen Vjatsjeslav Morozov (51) begin dit jaar werd opgepakt voor spionage. Hij was professor aan de grootste universiteit van Estland en een autoriteit inzake Russische politiek. Minzaam in de omgang en kritisch voor wat er in Moskou gebeurt. “Het is voor zijn afkomst dat hij wordt gestraft”, zo brieste een bevriende academicus.

Lees meer »

IN KAART West-Vlaanderen blijft minst diverse provincie: hoeveel mensen met migratieachtergrond wonen er in jouw gemeente?

Mensen met een migratieachtergrond settelen zich het minst in West-Vlaanderen, dat blijkt uit recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Eén op zes inwoners van West-Vlaanderen heeft een buitenlandse herkomst. Daarmee zijn we de minst diverse provincie in Vlaanderen.
The post IN KAART West-Vlaanderen blijft minst diverse provincie: hoeveel mensen met migratieachtergrond wonen er in jouw gemeente? appeared first

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk zou homofobe uitspraak hebben gedaan

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat ‘Apache’ en ‘Humo’ konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg op 23 juni, werden in Blankenberge lokale mantelzorgers in het zonnetje gezet. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en de mantelzorgers eens letterlijk in de bloemetjes zetten. Iedere Blankenbergenaar die een mantelzorger heeft, kon dit melden aan het dienstencentrum om een plantje aan zijn of haar mantelzorger te laten

Lees meer »

“Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg

Vorig jaar werden voor het eerst ‘De Andere Batjez’ georganiseerd op en rond de Ardooisesteenweg. Dit jaar breien ze daar een vervolg aan met een gevarieerd aanbod optredens op vier podia verspreid in de straat. Nieuw is ook de vintagemarkt.
The post “Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg appeared first

Lees meer »

Vuurwerk op jacht voor kust van Hydra veroorzaakt bosbrand

Griekenland wordt geteisterd door een reeks branden in het hele land. Volgens de brandweer zijn veel van die branden een gevolg van de roekeloosheid van mensen, die ondanks voortdurende waarschuwingen toch vuurtjes maken. Zaterdagavond waren het de passagiers van een jacht die vuurwerk afstaken voor de kust van het eiland Hydra, zoals Griekse media meldden.

Lees meer »

De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Vrijdagavond waren de weergoden Middelkerke gunstig gezind tijdens de eerste avond van het jaarlijkse ‘Bier aan Zee’. Dat zorgde voor veel vreugde bij de aanwezige brouwerijen, horecazaken op de zeedijk en natuurlijk ook bij de bezoekers, die in grote getale van het bier genoten.
The post De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Lees meer »

Flexbussen van De Lijn rijden vaker leeg dan met reizigers

Bijna zes maanden na de invoering van het nieuwe vervoersplan van De Lijn, houdt de kritiek aan. De gaten die vielen in het openbaarvervoernet worden, vooral op het platteland, opgevangen door busjes op bestelling. Maar dat flexvervoer functioneert allerminst efficiënt. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij De Lijn.

Lees meer »