Courtois gaat (zoals aangekondigd) naar de kant in scoreloos gelijkspel, Bernabéu neemt afscheid van clubicoon Toni Kroos

Thibaut Courtois en co delen de punten met Real Betis. Er stond voor beide ploegen niks meer op het spel, de focus lag vooral op de Champions League-finale van volgende zaterdag tegen Borussia Dortmund. Na ruim een uur ging de Belgische doelman naar de kant. Santiago Bernabéu nam daarnaast afscheid van een clubicoon: Toni Kroos speelde zijn laatste thuismatch. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 8 miljoen sterfgevallen wereldwijd door luchtvervuiling in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven er wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd. Dat blijkt uit de vijfde editie van het rapport State of Global Air (SoGA), meldt Unicef vandaag.

Lees meer »

Ex-Anderlecht-keeper Sarkic (26), die vorige week nog tegen Rode Duivels speelde, plots overleden

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman, Matija Sarkic, is onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Zijn club Millwall gaat niet in op de doodsoorzaak van de doelman. Volgens verschillende Engelse media zou hij plots ziek zijn geworden. Sarkic speelde enkele jaren in de jeugd

Lees meer »

Kerk van Bikschote verliest dak, maar behoudt spits: “Project kan starten tegen eind 2025”

Een tachtigtal aanwezigen woonde maandagavond de voorstelling bij van de plannen voor de kerk van Bikschote. De toren en de spits blijven behouden, maar het dak verdwijnt en het schip wordt een groene binnenruimte. Daarin komt een liturgische ruimte voor een veertigtal personen. “Dat wordt een soort kleine weergave van wat de kerk vroeger was”, zegt architect Philippe Viérin.

Lees meer »

an (77) gewond na botsing met vrachtwagen aan kruispunt in Koekelare

Een 77-jarige man raakte maandagochtend gewond bij een verkeersongeval op de Ringlaan in Koekelare. Hij schatte een situatie ter hoogte van een kruispunt niet goed in en knalde tegen een vrachtwagen. Die kreeg daardoor een klapband. Door het ongeval was de weg anderhalf uur versperd.
The post an (77) gewond na botsing met vrachtwagen aan kruispunt in Koekelare appeared

Lees meer »

Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca Ypres Rally

Zoals vanouds konden de deelnemers aan de Ardeca Ypres Rally hun rallywagen aan een laatste test onderwerpen tijdens de jaarlijkse shakedown in Nieuwkerke. Net zoals in Boezinge gisteren, was het ook in de Heuvellandse gemeente terug op de koppen lopen, en mogelijks had het mooie weer daar wel een aandeel in.
The post Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca

Lees meer »