Brandweerman en ambtenaar gearresteerd op verdenking van brandstichting waarbij 137 mensen omkwamen in Chili

In Chili heeft de politie vrijdag een brandweerman en een ambtenaar gearresteerd. Ze worden ervan verdacht de bosbranden te hebben aangestoken die begin februari aan 137 personen het leven hebben gekost. Dat heeft politiedirecteur Eduardo Cerna bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstelling verkiezing Zotte Keirl en Zotte Treze in Pittem

Op zaterdag 13 juli organiseert Unizo Pittem-Egem de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze 2024. Opnieuw zullen drie meisjes en drie jongens het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde muts of het kroontje in de wacht te slepen. Eén ding is zeker: de Zotte Keirl wordt zeker een Lowie of Louis.
The post Voorstelling verkiezing Zotte Keirl

Lees meer »

Man overleden bij zware woningbrand in centrum van Niel

Bij een zware woningbrand in Niel is zaterdagavond een man overleden. Om een nog onbekende reden brak er brand uit in een huis aan de Vaartstraat. De bewoner van het pand werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt burgemeester Ellen Brits (Open VLD). Inmiddels is de man daar aan zijn verwondingen overleden.

Lees meer »

De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Vrijdagavond waren de weergoden Middelkerke gunstig gezind tijdens de eerste avond van het jaarlijkse ‘Bier aan Zee’. Dat zorgde voor veel vreugde bij de aanwezige brouwerijen, horecazaken op de zeedijk en natuurlijk ook bij de bezoekers, die in grote getale van het bier genoten.
The post De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Lees meer »

Geen doorstart voor winkels Scotch & Soda: ook filialen in België gaan dicht

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken, melden de curatoren van het failliete bedrijf. Volgens hen waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar haakten zij af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen. Ook de winkels in België gaan sowieso dicht, aldus de Nederlandse curatoren.

Lees meer »

In Iran vastgehouden VUB-professor Djalali richt zich in geluidsboodschap tot Zweedse premier: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, dat het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »