Arthur Soens is de nieuwe TVJO bij SCT Menen

Onlangs besloot het bestuur van SCT Menen afscheid te nemen van TVJO Kaleb Hundura. De zoektocht naar een vervanger was geen lang leven beschoren. Zijn opvolger werd gevonden in eigen rangen. Arthur Soens, speler van de eerste ploeg, neemt voortaan de fakkel in handen. “De jeugd wegwijs maken in het voetbal zit er bij mij ingebakken”, zegt de bijna 24-jarige Heulenaar.

Net als veel ploegen zet SCT Menen in op de jeugd. Maar omdat iedere club op zoek is naar goede leermeesters, is het niet simpel om de juiste mensen op de kop te tikken. Arthur Soens mag dan nog altijd maar 23 zijn, jeugd opleiden is wel zijn dada.

“Het afgelopen seizoen was ik techniektrainer bij de jeugd van Harelbeke”, vertelt de Heulenaar. “Toen ik in de gaten kreeg dat Sporting Menen een nieuwe TVJO zocht heb ik geen ogenblik geaarzeld en heb ik meteen mijn kandidatuur ingestuurd. Met goed gevolg. En of ik blij ben.”

Leerkracht

“Als leerkracht LO ga ik dagelijks met jeugd om, ik weet dus goed genoeg hoe ik die jonge gastjes moet aanpakken en vooral stimuleren. Of er veel talent rondloopt bij SCT Menen? Talentjes vind je overal. Maar die klaar stomen voor de eerste ploeg is nog iets anders. Naar ik hoorde loopt er heel wat kwaliteit bij de U10. Ook de U17, die zich tot kampioen kroonden in hun reeks, barsten blijkbaar van talent. Mogelijk kunnen enkele van die jongens volgend seizoen de stap zetten naar de eerste ploeg. Samen met de trainers ga ik er alles aan doen om de jeugd van Sporting op een hoger niveau te krijgen.”

Voor Arthur Soens breken straks drukke tijden aan: spelen in de eerste ploeg en nieuwbakken TVJO. “Of mijn vriendin het dan niet jammer vindt dat er niet veel vrije tijd zal overblijven? Integendeel. Ze moedigt mij zelfs aan en is mijn beste supporter.” Arthur Soens was het net afgelopen seizoen nieuw bij Menen. Voorheen bij NS Heule was hij wegens een voetblessure één seizoen buiten strijd.

“Dat we met Menen het voorbije seizoen fel onder de verwachtingen bleven daar zijn we ons van bewust. Vooraf hadden we iets anders en beter voor ogen. Maar blijkbaar hebben we het onderschat. Met de ondertussen gerealiseerde transfers moeten we volgend seizoen veel beter doen. Meedoen voor de prijzen, zou de club een boost geven”, besluit Arthur Soens. (AVW)

The post Arthur Soens is de nieuwe TVJO bij SCT Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders

De Ypres Rally is dit jaar in zowel Divisie 1 als Divisie 2 van het Belgisch kampioenschap vertegenwoordigd. Divisie 2 moet als apart kampioenschap nog wat zijn weg vinden, maar de nevenwedstrijd op zaterdag is in elk geval populair bij heel wat streekrijders.
The post Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders appeared first

Lees meer »

KIJK – Na eerdere inbraak in Bellewaerde dringt YouTuber nu ook ‘s nachts binnen in Plopsaland: “We hebben klacht ingediend”

Voor de tweede keer dit jaar drong een YouTuber, die zichzelf Yung Jamie noemt, ’s nachts een pretpark binnen. In januari was dat Bellewaerde, nu werd het Plopsaland. De man loopt rond in het park, tapt een pint en gaat in zijn onderbroek een vijver in. “We hebben klacht ingediend bij de politie”, zegt Sofie Loy van Plopsaland.
The

Lees meer »

Stad Halle betaalt huur van enkele pop-upwinkels: “Jonge ondernemers stimuleren om leegstand tegen te gaan”

Vanaf dit weekend verschijnen er enkele nieuwe pop-upwinkels in het centrum van Halle. Het gaat onder meer om een sneakershop, een winkel met zelfgemaakte honing en een shop met kinderspullen. Opvallend, het is de stad Halle die de winkelpanden huurt. De uitbaters van de pop-upwinkels betalen dus geen huurgeld en krijgen de kans om van het ondernemerschap te proeven.

Lees meer »

Stéphane Lefebvre leider na eerste wedstrijddag in Ypres Rally

Stéphane Lefebvre heeft na de acht vrijdagproeven de leiding genomen in de Ardeca Ypres Rally. De Fransman heeft in zijn Hyundai i20 Rally2 7.7” bonus op Maxime Potty (Toyota Yaris Rally2). Bjorn Syx (Citroën C3 Rally2) is de eerste streekrijder op de zesde plaats.
The post Stéphane Lefebvre leider na eerste wedstrijddag in Ypres Rally appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het moet de eerste beslissing zijn van onze nieuwe verkozenen: schaf de uittredingsvergoedingen af”

De politiek heeft dezer dagen de mond vol van het ‘signaal van de kiezer’. De ene partij ziet het zus, de andere zo. Verkiezingsresultaten, het blijft een grabbelbak waarin iedereen zijn gading vindt. Wie het vanop een afstand bekijkt, ziet nochtans maar één echt signaal: voor veel kiezers kan het niet meer verder zoals voorheen. De nieuw verkozen politici mogen

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal”

Op maandag 20 mei deed Els Farrazyn voor de laatste keer de deuren open van Brasserie De Voerman. Het complex werd gekocht door Bakkerij Aernoudt, dat zijn hoofdvestiging heeft in Gentbrugge, maar na Oost-Vlaanderen nu stilaan ook uitbreidt in West-Vlaanderen.
The post Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal” appeared first on

Lees meer »