1,1 miljard euro aan investeringen en ondersteuning aan 530 bedrijven: LRM viert 30-jarig bestaan

1,1 miljard euro aan investeringen, ondersteuning aan 530 bedrijven, 600 hectare ontwikkelde bedrijventerreinen en 402 miljoen euro uitgekeerde dividenden aan Limburg Sterk Merk (LSM). De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM viert haar 30-jarig bestaan maandag met de grootste onderscheiding.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Wat kunnen we de komende dagen nog verwachten? Weerman legt uit – Ook Rock Werchter bezorgd over festivalparkings na felle regen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit in Diksmuide: meiboom al geplaatst

Politiezone Polder (Diksmuide/Kortemark/Koekelare/Houthulst) vierde vrijdag de meiboomzitting van het gloednieuwe centraal politiekantoor in Diksmuide. Daarom werd gevierd dat de hoogste top van de werken is bereikt: een hoogte van 13 meter. “De werken gaan vliegensvlug vooruit, de opleveringsdatum van het eerste kwartaal van 2025 wordt normaal gehaald”, zei burgemeester Lies Laridon.
The post Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit

Lees meer »

Melissa Depraetere (Vooruit): “De federale regering? Ik vind dat we het moeten proberen”

“Ik ben benieuwd of ze mij na de regeringsvorming nog altijd heilig gaan verklaren.” Melissa Depraetere blijft nuchter bij de vele complimenten die ze toegeworpen krijgt. De nieuwe leading lady van West-Vlaanderen (dixit Sander Loones) blikt openhartig terug op de rollercoaster van de voorbije maanden. Over de Vlaamse formatie klinkt ze verrassend overtuigd. “Het is onze plicht om deze coalitie

Lees meer »

157 MacBooks spoorloos verdwenen: Afrikaanse bende riskeert tot 4 jaar cel voor oplichting en kredietkaartfraude

Een mailtje vanuit Denemarken met een bestelling voor 159 Apple MacBooks bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor elektronicawinkel en Apple Premium Reseller Lab9 in Kortrijk. Nadat de computers waren afgehaald, bleek er sprake van oplichting. Vier leden van een Afrikaanse bende worden verdacht en riskeren tot 4 jaar cel. Slechts één van hen gaf voor de

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden: “We walgen van de onrechtvaardige beschuldigingen”

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Melissa Depraetere: “Ik ken te veel politici waarvan ik denk: gij waart beter vijf jaar geleden al gestopt”

Dé verrassing van de voorbije verkiezingscampagne was Melissa Depraetere. De noodvoorzitter van Vooruit begon er schuchter aan, won met de dag aan star quality, behaalde een monsterscore en eindigt de rit wellicht als minister. Met haar zou Vooruit voor lange tijd goed kunnen zitten, maar daar denkt zij zelf toch anders over. “Ik ken te veel politici waarvan ik denk:

Lees meer »

Jongetje (7) met Down uit concert van Pink gezet omdat hij niet kan stilzitten: “We werden behandeld als criminelen”

Afgelopen weekend moest de 7-jarige Jesse, die het syndroom van Down heeft, een concert van Pink verlaten. De reden? “Hij kon niet stilzitten.” Zijn moeder, Vanessa Vasey, is woedend en teleurgesteld, vooral omdat ze maar liefst 750 euro had uitgegeven aan de tickets voor het optreden van Jesse’s grootste idool. “Tien bewakers begeleidden ons het gebouw uit alsof we criminelen

Lees meer »