Wat zeggen de partijen nu eigenlijk over cruciale thema’s? Ontdek het in De Partijvergelijker

Wat zeggen de partijen nu eigenlijk over cruciale thema’s als migratie, abortus, de pensioenleeftijd, klimaat of kinderopvang? Via 100 vragen over 14 thema’s komt u te weten hoe de verschillende partijen zich tot elkaar verhouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Gemeente bedankt scholen voor opruimacties

Dit schooljaar is de werkgroep Zwerfvuil van de gemeentelijke adviesraad (minaraad) samen met de twee Oostrozebeekse basisscholen opnieuw de strijd aan met het zwerfvuil aangegaan.
The post Gemeente bedankt scholen voor opruimacties appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Biden wil half miljoen met Amerikanen getrouwde migranten zonder papieren kans geven op verblijfsvergunning”

President Biden zal vandaag aankondigen dat mensen die zonder papieren de VS zijn binnengekomen en nadien met een Amerikaans staatsburger zijn getrouwd een verblijfsvergunning mogen aanvragen zonder de Verenigde Staten te hoeven verlaten. Dat schrijft ‘The Washington Post’ op gezag van anonieme bronnen. De krant omschrijft de maatregel als “een gewaagde actie, maanden voor de verkiezingen in november”.

Lees meer »

“Ik wil lotgenoten troost en herkenning bieden”: Pascal Kerkhove schrijft eerbetoon aan overleden mama die aan dementie leed

De onbreekbare band tussen moeder en zoon blijft ook in tijden van dementie alleen maar groeien, met onvoorwaardelijke liefde als eeuwige brandstof. ‘Dag ma, blijft je nog even?’, de debuutroman van Pascal Kerkhove, vertelt het verhaal van zijn intussen overleden moeder die steeds meer verloren lijkt te lopen in de mist van een rijkgevuld leven, waarbij fictie en non-fictie naadloos

Lees meer »