Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al herbekeken heb.”

 

Meer krantenkoppen in België

Volledige wijk in Deurne verandert jarenlang in bouwwerf, buurtbewoners ontevreden met plannen

De Arenawijk in Deurne staat de komende jaren voor een grondige transformatie, maar niet alle bewoners zijn tevreden met de plannen van de stad. Er worden gebouwen gerenoveerd en sociale woningen afgebroken. In de plaats daarvan komen er nieuwe sociale woningen, een basisschool en een sporthal. "We krijgen dus alleen maar meer bewoners op een kleine oppervlakte", zegt buurtbewoner Luk

Lees meer »

Leuk nieuws voor West-Vlaamse musicalfans: ‘A Christmas Carol’ komt op 4 en 5 januari 2025 ook naar De Spil in Roeselare

Het is pas maandagmorgen en we mogen al leuk nieuws meedelen aan de West-Vlaamse muziekfans. Inderdaad, de bejubelde productie ‘A Christmas Carol’, met een weergaloze Lucas Van den Eynde als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge, komt voor het eerst ook naar West-Vlaanderen en zal op 4 en 5 januari 2025 op de planken staan in De Spil in Roeselare.
The

Lees meer »

Renovatie Kasteel Beauvoorde halverwege: “Speciale aandacht gaat nu naar historisch behangpapier, gordijnen en schilderwerk”

De restauratie van het Kasteel Beauvoorde in Wulveringem bij Veurne is halverwege. Sinds kort zijn de stellingen verdwenen en straalt het kasteel als nooit tevoren. Momenteel wordt het interieur verder afgewerkt.
The post Renovatie Kasteel Beauvoorde halverwege: “Speciale aandacht gaat nu naar historisch behangpapier, gordijnen en schilderwerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »