Waakpeil in Voeren en Achel al overschreden, KMI verwacht nog intense regen met lokaal kans op onweer

In de Limburgse gemeenten Sint-Martens-Voeren en Achel is het waakpeil al overschreden, maar is er voorlopig nog geen wateroverlast. Vandaag en vannacht verwacht het KMI nog heel veel regen, met kans op lokaal onweer. Vooral in het noordoosten van het land is er kans op intense buien, maar in de loop van de nacht verplaatst die regen zich meer naar het noordwesten. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Marc Coucke fileert de politiek in België: “Er komt een vloedgolf aan herstructureringen op ons af. Veel bedrijven staan klaar om België te verlaten”

Topondernemer Marc Coucke (59) is na de verkiezingen wakker geworden in een land dat economisch naar rechts zwenkt. “Er bewéégt iets.” Hij is hoopvol én bevreesd voor de toekomst. Tijdens een passioneel betoog legt hij uit waarom en wat politici volgens hem moeten doen met het signaal van de kiezer. “Er komt een vloedgolf op ons af. Enkel als we

Lees meer »

Kolkende rivieren door noodweer in Zwitserland

In Zwitserland worden vier mensen vermist na noodweer. Onweersbuien en hevige regenval veroorzaakten overstromingen en een aardverschuiving in het zuidoosten van het land, meldt de politie van het kanton Graubünden. Beelden op sociale media tonen de kolkende Vispa-rivier, die uit zijn oevers is getreden.

Lees meer »

Taiwan detecteert 41 Chinese vliegtuigen rond eiland

Het Taiwanese ministerie van Defensie heeft zaterdag meegedeeld 41 Chinese militaire vliegtuigen gedetecteerd te hebben in de buurt van het eiland. Sinds de inhuldiging van de nieuwe president, Lai Ching-te, in Taipei zijn er al talloze inbreuken geweest.

Lees meer »

Beheerder begraafplaats schrijft opmerkelijke kerkhofverhalen: “Neen, géén deprimerend boek”

Koen Verwaerde (69) schreef over het leven op de stedelijke begraafplaatsen een opmerkelijke boek. Met daarin verhalen over emotionele en humoristische momenten. Verwaerde toont de ziel van de begraafplaatsen. “Ik schreef steeds met respect. Het is een eerbetoon aan de overledenen en wie achterblijft”, zegt de Oostendenaar. ‘Hoor, wie klopt daar’ geeft een kijk achter de schermen.
The post

Lees meer »

Klanten krijgen brief om hun fiets bij Minerva op te halen, nadat Ieperse fietsengroothandel begin deze maand failliet werd verklaard

Na het faillissement van de fietsengroothandel nv Minerva Cycling in de Bargiestraat in Ieper krijgen zestig klanten van de curatoren een brief om hun fiets bij Minerva op te halen. “Klanten die hun fietsen voor herstel hadden binnen gebracht, kunnen die donderdag komen terughalen in de staat waarin ze zich bevonden”, zegt curator Peter Dewitte.
The post Klanten krijgen

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Welshe politie zoekt man die steen naar zeehond gooide

Schokkende beelden vanuit Engeland. Bewaakster Jenni Louise Cox kon dinsdag filmen hoe een man stenen naar een zeehond gooide op een strand in de stad Llandudno. De politie van North Wales heeft nu een openbare oproep gedaan om de man zo snel mogelijk te vinden.

Lees meer »

Ondanks kritiek en “onder druk van Biden-regering” krijgt omstreden Amerikaanse wapenlevering aan Israël toch groen licht

Maandenlang hebben de vooraanstaande Democraten Gregory Meeks en Ben Cardin zich verzet tegen een gigantische wapenlevering aan Israël. Die werd tegengehouden vanwege de groeiende bezorgdheid rond de tienduizenden burgerslachtoffers in Gaza. Nu zijn de 2 Democraten, onder druk van de Biden-administratie, alsnog akkoord gegaan met de wapenverkoop van onder meer 50 F-15-straaljagers, zo meldt The Washington Post.

Lees meer »