Voortvluchtig kopstuk Turtle-bende opgepakt in Madrid

De Spaanse politie heeft de Antwerpse drugstrafikant Sahid ‘Zonnepit’ F. (48), een van gewezen spilfiguren van de Turtle-bende, gearresteerd. Het Antwerpse parket vraagt zijn overlevering in het kader van een Sky ECC-onderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Sportieve Okra-fietsers gaan op daguitstap

Onlangs trokken 37 fietsers van Okra Woesten op daguitstap. De tocht ging richting Zoutenaaie, waar halt werd gehouden in Het hof van Eden voor een lekkere maaltijd. Na een zalige rit van 60 km kwam iedereen welgezind en veilig terug aan in Woesten. Door het supermooie weer was het puur genieten. (RVL/foto RVL)
The post Sportieve Okra-fietsers gaan op

Lees meer »

Nieuwe parking Spanjestraat moet parkeerdruk in centrum van Oostnieuwkerke verlagen: voortaan plaats voor 65 wagens en 44 fietsen

De gemeente opende een nieuwe parking in het centrum van Oostnieuwkerke. Op de parking tussen de Spanjestraat en de terreinen van SK Oostnieuwkerke is er plaats voor 65 wagens en 44 fietsen. Het gemeentebestuur wil met de nieuwe parking een antwoord bieden aan de parkeerdruk in de omgeving.
The post Nieuwe parking Spanjestraat moet parkeerdruk in centrum van Oostnieuwkerke

Lees meer »