Voortvluchtig kopstuk Turtle-bende opgepakt in Madrid

De Spaanse politie heeft de Antwerpse drugstrafikant Sahid ‘Zonnepit’ F. (48), een van gewezen spilfiguren van de Turtle-bende, gearresteerd. Het Antwerpse parket vraagt zijn overlevering in het kader van een Sky ECC-onderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “We zijn bezig met strijd tegen hegemonie en ‘imperialistische’ beleid van de VS”

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden: liefst 62 procent beweert soms of vaak nieuws te mijden, tegenover 48 procent in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report, dat 47 nieuwsmarkten verspreid over de hele wereld onderzoekt. “Het blijft belangrijk om de groei van ‘nieuwsafhakers’ tegen te gaan en hen te informeren.”

Lees meer »

Grote belangstelling tijdens voorstelling van nieuw cultuurseizoen in Kuurne: “Cultuur zorgt voor samenhorigheid”

Woensdagavond heeft de Kuurnse Vrijetijdsdienst in Hoeve Vandewalle het nieuwe cultuurprogramma bekendgemaakt voor het seizoen 2024-2025. Dit ging vooraf met de voorstelling ‘900 jaar Kuurne in woord en beeld’ van Sammy Neyrinck.
The post Grote belangstelling tijdens voorstelling van nieuw cultuurseizoen in Kuurne: “Cultuur zorgt voor samenhorigheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kies in het volgende regeerakkoord eens voor wat écht belangrijk is, in plaats van overal drie kiezels te willen verleggen”

“Met een krappe meerderheid in het Vlaams Parlement valt te vrezen dat de toekomstige regering-Diependaele zichzelf weer zal opzadelen met een uitgebreide catalogus aan maatregelen voor elk microprobleem in de samenleving”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar zo’n uitpuilend regeerakkoord stimuleert de middelmatigheid die we de afgelopen jaren zagen.”

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »