Vlaams Belang wil brandweer bewapenen met stroomstootwapens

Vlaams Belang wil dat hulpverleners steekwerende vesten en stroomstootwapens krijgen. De partij lichtte de voorstellen rond veiligheid uit het verkiezingsprogramma toe. "De hulpdiensten worden steeds vaker aangevallen", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Slechte weer maakt leven van daklozen extra zwaar: geen “regenplan” met maatregelen voorzien

Verschillende vzw’s die zich ontfermen over dak- en thuislozen in ons land, herinneren eraan dat natte weersomstandigheden voor daklozen vaak zwaarder zijn dan koude. “In de winter is er een winterplan voorzien waardoor maatregelen van kracht zijn tegen de koude, maar in een ander seizoen is er geen regenplan voor lange natte periodes, waardoor het leven voor daklozen nog moeilijker

Lees meer »

DNA-stalen leveren niets op in dossier rond Rusthuismoorden: “Heeft iemand al aan de piste van heldenmoorden gedacht?”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe

Lees meer »

Tessa Wullaert gehuldigd als ereburger in Harelbeke

Zaterdag werd voetbalster Tessa Wullaert uitgenodigd op het stadhuis. Zij werd er gehuldigd als ereburger van Stad Harelbeke. “We willen Tessa eren voor haar uitzonderlijke bijdragen”, zegt Dominique Windels, schepen van Sport (Vooruit).
The post Tessa Wullaert gehuldigd als ereburger in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hezbollah-leider: “Geen enkele plaats in Israël zal gespaard worden als het tot een regelrechte oorlog komt”

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Eén jaar na het drama van de Titan weet familie nog steeds niet wat fout liep: “Ik heb al elke dag van het jaar geweend”

Een samengedrukt bekertje van piepschuim, met in zwarte viltstift PH opgeschreven: dat is het enige wat rest van Paul-Henri Nargeolet (77), één van de vijf opvarenden van de Titan. De duikboot vertrok op 18 juni 2023 naar het wrak van de Titanic, maar implodeerde nog geen twee uur na vertrek. Sidonie Nargeolet (40), zijn dochter, koestert het bekertje als een

Lees meer »

Vrachtwagenbestuurder riskeert één jaar cel nadat hij fietsster doodreed: “Ik denk er nog elke dag aan”

Een West-Vlaamse vrachtwagenbestuurder die in oktober 2022 op de N70 in Belsele een overstekende fietsster aanreed, verscheen maandag voor de politierechtbank. De 76-jarige vrouw uit Belsele overleefde de aanrijding niet. De vrachtwagenbestuurder riskeert één jaar cel en een lang rijverbod. “Ik kan de klok helaas niet terugdraaien. Ik zie de feiten nog elke dag voor mij”, aldus de man.

Lees meer »

Dossier terrorist Abdessalem Lassoued bleef in kast liggen door gebrek aan interne controle bij parket van Brussel, concludeert Hoge Raad voor de Justitie

Het dossier van de Tunesiër Abdessalem Lassoued, die in oktober drie Zweedse voetbalsupporters neerschoot in Brussel, is bij de dienst internationale samenwerking van het parket van Brussel in de kast blijven liggen onder meer door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast. Dat blijkt uit het bijzonder onderzoek van de Hoge Raad voor de Justitie, dat woensdag gepubliceerd

Lees meer »

Georgina in haar beste pakje, mascotte vol ongeloof en veldbestormers op zoek naar selfie: iedereen wil een stukje Ronaldo

Terwijl Cristiano Ronaldo op het veld in Dortmund door dolle fans werd aangeraakt en werd gesmeekt om selfies, zat vrouwlief Georgina Rodriguez met Cristiano Jr in een loge met de hele wereld op haar schoot — fotografen, cameralui, journalisten, fans. Verslag vanuit het universum Ronaldo: de voetballer en het product, ook op het EK voetbal.

Lees meer »

Maister en Sint-Jozefskerk winnen Architectuurprijzen in Roeselare

Als afsluit van het event Roeselare maakt Stad/Stad maakt Roeselare werden de eerste Architectuurprijzen uitgereikt. Het bedrijf Maister op de Ovenhoek sleepte de juryprijs voor de beste grootschalige ingreep in de wacht.
The post Maister en Sint-Jozefskerk winnen Architectuurprijzen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »