Twee twintigers plegen mislukte overval op telecomwinkel in Heist-op-den-Berg, vluchtauto wordt onderschept in Putte

In de Bergstraat in Heist-op-den-Berg hebben 2 gemaskerde mannen geprobeerd om een Proximus-winkel te overvallen. Ze kwamen gisteren in de namiddag de winkel binnen en bedreigden de winkelbediende met een mes. Die verweerde zich en geraakte gewond. De mannen sloegen op de vlucht zonder buit. Ze werden later met een 3e kompaan gevat in Putte. 

Meer krantenkoppen in België

In Iran vastgehouden VUB-professor Djalali richt zich in geluidsboodschap tot Zweedse premier: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, dat het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »

ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s van vrouwelijke collega’s“Hij hield alles bij in mapjes: echt ziekelijk!”

Boswachter wordt stroper. Dat verhaal deed zich jarenlang voor in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een voormalige ICT’er wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben in de computer van tientallen vrouwelijke personeelsleden om zo hun persoonlijke fotocollectie te kunnen inkijken. “Dit voelt aan als aanranding”, zegt een van de slachtoffers.
The post ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Grote militaire manoeuvres gestart in Wit-Rusland – Rusland zegt dat het 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd

Het Wit-Russische leger is in twee regio’s nabij de grens met Oekraïne gestart met grote manoeuvres: in de regio rond Brest, een stad op de grens met Polen, en nabij Homel, op de grens met bondgenoot Rusland. En Rusland zegt dat het donderdagnacht 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd, die onder meer de regio Krasnodar in het zuiden van het land

Lees meer »

IN BEELD. Hij kan zo met pensioen, maar Bruce Dickinson (65) blijft – met okselventilatie -rocken op Graspop

Vuurwerk op vrijdag. Bruce Dickinson mag zich ondertussen de huisartiest van Graspop noemen, en maakte z’n status als publieksfavoriet andermaal waar. De Britse zanger stond met Iron Maiden al ettelijke keren in Dessel, en ook als solo-artiest maakte hij al eens eerder z’n opwachting. En voor het eerst sinds 2005 hoorde daar ook nieuw solowerk bij, ‘The Mandrake Project’. Graspop

Lees meer »

Roemeens fandorp in Trax voor match tegen de Belgen: “We hopen dat de Rode Duivels zich wat inhouden”

Bijna 1 op de 20 inwoners van Roeselare is een Roemeen. Een gemeenschap die goed aaneen hangt en die ook samen voor hun nationale ploeg zal supporteren. Daarom huurden ze zaterdag Trax af voor een groot feest ter gelegenheid van de wedstrijd tegen de Belgen. Na de openingsspeeldag in Groep E, waar de Belgen verrassend verloren van Slovakije en Roemenië

Lees meer »

Dimitri Van den Bergh etaleert topvorm en stoot met gemiddelde van 109 (!) door op European Darts Open

Dimitri Van den Bergh en Andy Baetens hebben zich vrijdag in het Duitse Leverkusen geplaatst voor de zestiende finales van het European Darts Open. Van den Bergh, vorige week winnaar van het Players Championship 12 in Hildesheim, etaleerde daarbij opnieuw zijn topvorm. Aan een gemiddelde van liefst 109,45 punten per drie pijlen zette hij in de eerste ronde de Engelsman

Lees meer »

Vriendin slachtoffer geschokt nadat voetbalavond ontaardt in steekpartij met geweerschoten: “Nooit gedacht dat hier zoiets kon gebeuren”

Enkele uithalen met een groot mes en geweerschoten. De familie van het gewonde slachtoffer uit een Roemeense familie en de buren van het Prinsenpad in Rijkevorsel kunnen maar niet begrijpen hoe een ontspannen voetbalavond zo is kunnen ontsporen. “We hadden nooit gedacht dat hier zoiets erg kon gebeuren”, zegt de vriendin van de 22-jarige jongen die werd gestoken met een

Lees meer »