Tot 7 jaar cel voor phishingbende die (hoog)bejaarde slachtoffers voor tienduizenden euro’s oplichtte door zich als bankmedewerker voor te doen

Acht leden van een phisingbende krijgen celstraffen tot 7 jaar omdat ze bejaarde slachtoffers voor tienduizenden euro’s opgelicht hebben. De rechtbank in Hasselt tilt zwaar aan de feiten: "Ze hebben op schandelijke wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen van een groep zeer kwetsbare bejaarde slachtoffers." 

Meer krantenkoppen in België

Scholen gaan samen voor het goede doel

De scholen van De Negensprong hebben hun krachten gebundeld om geld in te zamelen voor drie waardevolle projecten: het Caritasfonds, For a Purpose en Find Your Smile Again.
The post Scholen gaan samen voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studenten zoeken steun om surfkampen voor jongeren uit kansengroepen te organiseren

Jongeren uit kansengroepen hebben minder de mogelijkheid om een surfervaring te beleven. Liselotte Oyen en Oliver DeWolf proberen daar met hun vzw Monstergolf verandering in te brengen. Met de steun van acht studenten uit het studiegebied sociaal agogisch werk gaan ze op zoek naar de middelen daarvoor. “Omdat surfen zo’n deugd doet, fysiek maar zeker ook mentaal.”
The post

Lees meer »

Nieuwe skatezone op Kerelsplein zet in op startende skaters in Roeselare

Woensdagavond werd op het Kerelsplein het nieuwe skategedeelte feestelijk geopend. De bestaande skate-elementen zijn vervangen door op maat gemaakte betonnen skate-infrastructuur, wat verschillende voordelen biedt. Beton zorgt voor minder lawaai tijdens het skaten, vraagt minder onderhoud en heeft een langere levensduur.
The post Nieuwe skatezone op Kerelsplein zet in op startende skaters in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gebrekkige controles en ouderwetse werkprocessen: zware kritiek van Hoge Raad op Brussels parket in zaak-Lassoued

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »

Acht extra laadpalen voor elektrische wagens dankzij V-Load by Dequeecker: “We beschouwen het als maatschappelijk ondernemen”

Eigenaars van elektrische wagens kunnen sinds kort terecht op de parking van Dequeecker Koeltechniek aan de Oostvleterenstraat in Reninge om de batterij van hun voertuig op te laden. Het bedrijf plaatste namelijk acht laadpalen onder de naam V-Load.
The post Acht extra laadpalen voor elektrische wagens dankzij V-Load by Dequeecker: “We beschouwen het als maatschappelijk ondernemen” appeared first on

Lees meer »