“Toen we klaar waren met verkrachting heeft pa haar vermoord”: vader en zoon vertellen onbewogen hoe Hamas-aanval uitdraaide op seksuele rooftocht

Een Palestijnse vader en zoon hebben bij de Hamas-aanval op 7 oktober verschillende vrouwen verkracht en om het leven gebracht. Dat gaven Jamal Hussein Ahmad Radi (47) en Abdallah (18) zelf toe tijdens een verhoor door het Israëlische leger. Op beelden is te zien hoe ze onbewogen hun wrede misdaden opbiechten. 

Meer krantenkoppen in België

Boeren beschermen kievitsnesten in Bilzen: “Mooi voorbeeld van samenwerking tussen landbouw en natuur” 

Natuurbeschermers en boeren blikken tevreden terug op een nieuw project dat kievitsnesten moest beschermen tegen tractors op het veld. De stad Bilzen gaf boeren 50 euro per nestje dat beschermd werd tijdens het maaien. Slechts 2 landbouwers namen al deel aan het project, maar ook dat is een overwinning, vindt Joke Rymen van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren: "Het is

Lees meer »

Rode Kruis start opleiding EHBO voor blinden en slechtzienden: “Iedereen moet kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren”

Rode Kruis-Vlaanderen en de Brailleliga hebben een aangepaste eerstehulpopleiding ontwikkeld voor blinde en slechtziende personen. Daarin wordt minder foto- en videomateriaal gebruikt, maar wel meer luisterverhalen. “Iedereen, ongeacht zijn of haar handicap, moet de kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren en levens te redden”, zegt Marie-Jeanne Nachtergaele van de Brailleliga.

Lees meer »

Rutte voert het commando

20:02 Mark Rutte kan binnenkort aan de slag als secretaris-generaal van de NAVO. Hij moet de alliantie overeind houden. Want ondanks de gestegen defensie-uitgaven loert het gevaar in vele hoeken.

Lees meer »

Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie”

Enkele deelnemers van de Caaap Triatlon Duatlon in Kortrijk zijn achteraf ziek geworden. Het gaat vooral over maag- en darmklachten. Alle deelnemers kregen ondertussen een mail. De organisatie geeft aan dat het misschien door het Leiewater komt, al was dat voordien grondig getest.
The post Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie” appeared first

Lees meer »

Kwakkelseizoen maakt onze groenten duurder

De groentesector zit met een déjà-vugevoel, want dit jaar lijkt een kopie van 2023: een nat voorjaar, de latere inzaaiing van gewassen en de stille hoop dat een goede zomer een en ander nog kan goedmaken. De asperges zetten alvast de trend: een mindere productie zorgt voor prijsstijgingen tot 14 euro per kilo. Dat is 5 euro meer dan normaal.

Lees meer »

Onze analist Michel Wuyts schat de klimmer Remco Evenepoel in

Over acht dagen gaat in Firenze de Ronde van Frankrijk van start. Met Tadej Pogacar, dan tóch Jonas Vingegaard en uiteraard ook Remco Evenepoel. Onze analist Michel Wuyts kijkt reikhalzend uit naar Evenepoels Tour-debuut. “Om hoog te mikken, heeft hij de superioriteit van de Vuelta van 2022 nodig. Maar die Evenepoel zagen we later op hoge bergen nauwelijks terug.”

Lees meer »