Steeds meer jongeren ‘vapen’ regelmatig, ook in de lagere school: “Het wordt ervaren als een onschuldig, bijna gezond tussendoortje”

Steeds meer jongeren tussen 15 en 18 jaar roken regelmatig elektronische sigaretten (‘vapen’). Dat blijkt uit een bevraging van de Universiteit Antwerpen. Zelfs bij kinderen op de lagere school wordt vapen populair. Kankerspecialist Filip Lardon wordt meer en meer gevraagd voor infosessies in lagere scholen. "Als ik vraag of ze denken dat vapen schadelijk is, antwoorden ze: ‘Jamaar, dat smaakt naar aardbei en appel’." 

Meer krantenkoppen in België

Manipuleert bpost de beoordelingen van klanten? Grootste reviewplatform vindt van wel

Bpost staat op de zwarte lijst van Trustpilot. Het wereldwijde beoordelingsportaal beschuldigt het postbedrijf van manipulatie van klantbeoordelingen. “Een beschamende onthulling voor het overheidsbedrijf”, aldus federaal parlementslid Michael Freilich (N-VA) die de kat de bel aanbindt bij HLN. Hoe hengelt bpost juist naar positieve feedback om zijn imago op te poetsen? En wat zijn de gevolgen van de ban voor

Lees meer »

Vierde leerjaar van vbs De Wijzer wordt derde in finale van Whizzkids in Walibi: “Ze leerden veel van en met elkaar”

De leerlingen van het vierde leerjaar van vrije basisschool De Wijzer behaalden onlangs de derde plaats in de finale van Whizzkids in Walibi. Juf Manou Vandenberghe is dan ook bijzonder trots op de prestatie van haar leerlingen.
The post Vierde leerjaar van vbs De Wijzer wordt derde in finale van Whizzkids in Walibi: “Ze leerden veel van en met

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Roglic moet gaatje laten na beulwerk De Plus, Evenepoel moet rol lossen in favorietengroep

In het Critérium du Dauphiné is het alweer tijd voor de slotetappe. De renners moeten na de start in Thônes over de Col de la Forclaz-de-Montmin (eerste categorie), de Col des Esserieux (derde categorie) en Le Salève (eerste categorie). De aankomst ligt na 160,6 kilometer op het Plateau des Glières, een klim van meer dan negen kilometer aan zeven procent

Lees meer »

Exitpoll: “PTB-PVDA grootste in Wallonië”

Als twee honden – in dit geval PS en MR – vechten om een been, loopt een derde ermee heen. Dat lijkt op dit moment te gebeuren in Wallonië. Volgens een exitpoll van RTL Info en de ULB bij 6.000 kiezers zou de PTB-PVDA fors succes boeken.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.
The post Nummer 1722

Lees meer »

Landelijke Gilde opent pop-upcafé De Speelkoer in Dentergem op verkiezingsdag

Wie voor of na het uitbrengen van zijn stem op verkiezingsdag nog gezellig iets wil drinken kan dat op zondag 9 juni uitzonderlijk tijdens pop-up café De Speelkoer. De Landelijke Gilde palmt die dag de speelplaats van basisschool Mikado in Oeselgem in.
The post Landelijke Gilde opent pop-upcafé De Speelkoer in Dentergem op verkiezingsdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kies zondag ook voor ons: volg de verkiezingen op de voet bij KW.be

Zondag 9 juni is ook D-Day voor onze redactie. Een team van meer dan dertig redacteurs, journalisten, fotografen en cameramensen staat voor je klaar. Bij ons zit je meer dan ooit op de eerste rij om de verkiezingen op de voet te volgen. Van de eerste reacties over diepgravende analyses tot uitgebreide interviews en reportages: er zijn redenen genoeg om

Lees meer »

Van verboden wapens tot illegale tabak, 12 van de 18 dag- en nachtwinkels in overtreding tijdens grootschalige controle in Roeselare en Hooglede

Afgelopen zaterdag werden 18 dag- en nachtwinkels gecontroleerd door het flexteam van de politiepost Roeselare/Hooglede. Dit gebeurde in samenwerking met de inspectiediensten waaronder de sociale inspectie, douane en FAVV.
The post Van verboden wapens tot illegale tabak, 12 van de 18 dag- en nachtwinkels in overtreding tijdens grootschalige controle in Roeselare en Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar kersvers Rode Duivel Maxim De Cuyper: “Een kop op een getalenteerd lijf kan veel bereiken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Aan de vooravond van het EK 2024 richt hij zich tot Maxim De Cuyper, onze debutant bij de Rode Duivels. Maxim mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar kersvers Rode Duivel Maxim De Cuyper: “Een kop op een getalenteerd lijf kan veel bereiken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 49 doden bij brand in Koeweit

In de Golfstaat Koeweit zijn bij een brand minstens 49 mensen om het leven gekomen. Het vuur brak uit in een gebouw waar vooral Aziatische gastarbeiders wonen. De Golfstaten hebben een slechte reputatie op het vlak van arbeidsomstandigheden. De eigenaar van het gebouw is aangehouden op beschuldiging van nalatigheid.

Lees meer »

President Macron roept op tot samenwerking tegen “extremen”: “Sleutels niet aan radicaal-rechts geven”

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot samenwerking om “de extremen een halt toe te roepen” in aanloop naar de parlementsverkiezingen van eind deze maand. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens zijn eerste persconferentie na de ontbinding van het Franse parlement zondagavond. Hij verklaarde zich bereid om voorstellen van sociaaldemocraten en leiders van centrumrechts en de groenen op te

Lees meer »

Feestcomité van de Pauwhoek wil van geen wijken weten: van 16 tot en met 23 juni wordt er gefeest in Oostrozebeke

Het zijn taaie rakkers, die mannen van het feestcomité van de Pauwhoek. Ofschoon nagenoeg alle wijkfeesten op de gemeente verdwenen zijn, willen de mannen van André Vanveerdeghem van geen wijken weten. Van zondag 16 tot en met zondag 23 juni wordt er gefeest op de wijk. Kloppend hart is het feestschuurtje in de Ingelmunstersteenweg.
The post Feestcomité van de

Lees meer »

Slowaakse premier Fico geeft eerste toespraak sinds moordaanslag: “Oppositie zet aan tot haat, wat leidde tot de schietpartij”

De Slowaakse premier Robert Fico, die drie weken geleden ernstig gewond raakte bij een schietpartij, beschuldigt de oppositie ervan aan te zetten tot “haat”. Dat zou volgens hem geleid hebben tot zijn moordaanslag. In een vooraf opgenomen video die hij gisteren op Facebook plaatste, beschreef Fico de schutter als een “activist van de Slowaakse oppositie”. Hij haalt wel aan dat

Lees meer »

Aanschuiven voor de kortingen bij schoenenketen Bristol in Brugge: “Onze winkel is niet failliet”

In het filiaal van schoenenketen Bristol in het winkelcentrum V Market in Sint-Pieters staan klanten in rij aan te schuiven om koopjes te doen. Franchisenemer Marc Dewulf stelt: “Onze winkel is rendabel, we zijn niet failliet en willen een doorstart maken!”
The post Aanschuiven voor de kortingen bij schoenenketen Bristol in Brugge: “Onze winkel is niet failliet” appeared first

Lees meer »