Sociale partners en lokale besturen bundelen krachten om mensen aan het werk te zetten

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bundelen de krachten om mensen die vandaag nog ver van de arbeidsmarkt staan, aan een baan te helpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: deel van gebouw weggeblazen

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer aan onze redactie. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Het is niet duidelijk of er mensen in het gebouw waren.

Lees meer »

Over welzijnskippen en parkkonijnen: hoe herken je diervriendelijk(er) vlees in de winkel?

In heel wat supermarkten vind je tegenwoordig in de vleesafdeling "parkkonijnen", "welzijnskippen" en zelfs "varkens op stro". Die dieren worden beter behandeld dan hun gemiddelde soortgenoten, maar daar hangt ook een hoger prijskaartje aan voor de consument. De Vlaamse overheid komt eind dit jaar met een dierenwelzijnslabel "Beter Voor Dieren". Maar wat is er nu precies diervriendelijker aan "welzijnskippen"?

Lees meer »

Al regeringscrisis in Nederland nog voor er een regering is

De vier Nederlandse coalitiepartijen kwamen vrijdagmiddag met spoed bijeen om een eerste crisis te bezweren. Er heerste grote commotie over de kandidaten die Geert Wilders in de regering wil posteren. Maar deze keer hield Wilders het been stijf. Nog eens plooien was geen optie.

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

“Waarom maakt men daar nu zo’n drama van?”: rechter buigt zich opnieuw over uitkijktoren van Mesen na klacht over inkijk

Na een klacht van een gezin over inkijk sloot de vrederechter het nieuwe uitkijkpunt bovenaan de kerktoren van ’s lands kleinste stad op zondag, maar het stadsbestuur trok woensdagochtend met een petitie richting rechtbank. “Laat ons redelijk blijven.”
The post “Waarom maakt men daar nu zo’n drama van?”: rechter buigt zich opnieuw over uitkijktoren van Mesen na klacht over

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: ontmijningsdienst DOVO aangekomen om getroffen pand te onderzoeken – Nog vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

Scholen gaan samen voor het goede doel

De scholen van De Negensprong hebben hun krachten gebundeld om geld in te zamelen voor drie waardevolle projecten: het Caritasfonds, For a Purpose en Find Your Smile Again.
The post Scholen gaan samen voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »