Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator O.V. ootmoedig toe. Opvallend: de man staat nog steeds aan de jetski’s want de job is naar verluidt zijn leven.

Voor het ongeval moeten we terugkeren naar een frisse lentedag op 3 april vorig jaar. De 55-jarige Christel H. uit Hofstade bij Aalst en haar 5-jarige kleinzoon willen om 16.37 uur een ritje maken op de Mega Mindy-jetski’s. Ze krijgen een poortje van een jetski niet open en zien tot hun verbazing hoe het platform plots verdwijnt. Het jongetje valt in het koude water waarop Christel hem achterna springt. In het water kreeg ze een klap van de zwenkarm van de machine waarna haar hele arm opengehaald werd. De vrouw heeft er nog steeds last van.

Geen veiligheidscontrole

De attractie werd stilgelegd en er volgde een onderzoek door een deskundige. Nu staan attractiebediener O.V., een 49-jarige man uit Bray-Dunes, en Plopsaland zelf terecht. “Het was snel duidelijk dat het een menselijke fout betrof”, zegt de procureur. “O.V. gaf meteen toe dat hij geen visuele veiligheidscontrole door een rondgang deed en de attractie startte terwijl die mensen niet ingestapt waren.”

“Toen hij het ongeluk opmerkte drukte hij meteen de noodstop in. We erkennen zijn grote spijt en vragen de opschorting. De deskundige haalde aan dat Plopsaland meer had kunnen doen voor de veiligheid omdat niet alle gondels zichtbaar waren vanuit de controlekamer. Voor hen vragen we 4.000 euro boete.”

Hart van in

“Mijn cliënt is er nog steeds het hart van in”, sprak meester Virginie Cottyn namens O.V. “Hij gaf meteen ootmoedig zijn schuld toe en ging praten met die mensen. Hij ligt er nog steeds wakker van hoe hij zijn inspectieronde kon vergeten.”

“Die man werkt met hart en ziel en vol enthousiasme in Plopsaland. Hij is ontzettend blij daar te werken en daar nog steeds te mogen werken. Want tot op vandaag bedient hij nog steeds de Mega Mindy jetski’s.”

Christel H. en haar kleinzoon waren geen burgerlijke partij. Hun schade wordt geregeld met de verzekeraar van Plopsaland.

Aanpassing attractie

“Eerlijk? Ik begrijp niet waarom Plopsaland gedagvaard werd”, sprak meester Michele Walgraeve namens Plopsaland. “De attractie werkte perfect, was gekeurd, de bediener was opgeleid en de instructies lagen in de controlekamer. Dat niet alle gondels zichtbaar waren, houdt geen steek. Dat is bij vele attracties zo.”

“Omdat Plopsaland altijd begaan is met de veiligheid voerden ze op eigen initiatief een aanpassing uit bij de attractie. Er staat daar nu buiten een controleknop. Pas als die ingeduwd is na een visuele controle buiten kan de attractie gestart worden.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kindergemeenteraad stapt rechtenwandeling in

Zopas werd het nieuwe speeltoestel in het Abtspark feestelijk geopend, een houten toestel in Romeinse stijl met twee torens en een loopbrug. Het verwijst naar een poortgebouw van een Romeins fort. Daarna stelde de kindergemeenteraad zijn kinderrechtenwandeling voor. De kindergemeenteraad zet zich dit jaar immers in voor de rechten van kinderen. Op verschillende locaties in
The post Kindergemeenteraad stapt

Lees meer »

Onderzoek: uitleveringsverzoek Lassoued lag maanden in kast bij parket wegens gebrek aan controles en hoge werklast

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »

Twee beloega’s gered uit dolfinarium in Oekraïense stad Charkiv: “Mogelijk meest complexe redding die ooit is ondernomen”

Een internationaal team is erin geslaagd om twee beloega’s te redden uit een dolfinarium in de Oekraïense stad Charkiv. De dieren werden met een speciaal transport naar het grootste aquarium van Europa gebracht in de Spaanse stad Valencia, 3.500 kilometer verderop. “Dit was mogelijk de meest complexe redding die ooit is ondernomen”, aldus Dan Ashe van de Association of Zoos

Lees meer »

Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival

Tijdens het vierdaagse Deelfabriekfestival, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni, kunnen bezoekers de Deelfabriek op een sfeervolle manier ontdekken met onder meer verschillende sport- en spelactiviteiten in de Speelfabriek, workshops en een barbecue verzorgd door VORK. Er worden ook rondleidingen georganiseerd om de werking en het gebouw van de Deelfabriek te leren kennen.
The post Deelfabriek

Lees meer »

Hoeveelheid neerslag doet records sneuvelen. David Dehenauw: “Dit is nooit eerder gebeurd sinds het begin van de metingen”

De hoeveelheid nattigheid die sinds de herfst in ons land uit de lucht valt, is ongezien. Nooit eerder kregen we in dezelfde tijdspanne zoveel neerslag te verwerken. “Van begin oktober tot eind mei is er in Ukkel al 815 liter per vierkante meter gevallen. Dat is in die periode nog nooit gebeurd sinds het begin van de metingen in 1833”,

Lees meer »

N-VA Kuurne stelt zeven nieuwe kandidaten voor

Donderdag heeft de Kuurnse afdeling van N-VA haar zeven nieuwe kandidaten voorgesteld waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen wil trekken.
The post N-VA Kuurne stelt zeven nieuwe kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Partijtop van Les Républicains bevestigt uitsluiting van voorzitter na farce over samenwerking met extreemrechts

De partijleiding van de Franse centrumrechtse partij Les Républicains heeft vrijdag in een nieuwe vergadering de uitsluiting van voormalig voorzitter Eric Ciotti bevestigd. De 50-jarige betwistte woensdag zijn ontslag en heeft een verzoek in kort geding ingediend bij de rechtbank van Parijs. Die buigt zich later vandaag over de beslissing, vertelden bronnen binnen de partij aan AFP.

Lees meer »

Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper

Aan de zijde van Oost-Vlaming Niels Reynvoet is corijder Kris D’alleine aan een opmerkelijk seizoen bezig. Het duo staat momenteel comfortabel aan de leiding in het Belgisch kampioenschap en kan daardoor zonder druk richting de belangrijke afspraak in Ieper.
The post Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »