Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator O.V. ootmoedig toe. Opvallend: de man staat nog steeds aan de jetski’s want de job is naar verluidt zijn leven.

Voor het ongeval moeten we terugkeren naar een frisse lentedag op 3 april vorig jaar. De 55-jarige Christel H. uit Hofstade bij Aalst en haar 5-jarige kleinzoon willen om 16.37 uur een ritje maken op de Mega Mindy-jetski’s. Ze krijgen een poortje van een jetski niet open en zien tot hun verbazing hoe het platform plots verdwijnt. Het jongetje valt in het koude water waarop Christel hem achterna springt. In het water kreeg ze een klap van de zwenkarm van de machine waarna haar hele arm opengehaald werd. De vrouw heeft er nog steeds last van.

Geen veiligheidscontrole

De attractie werd stilgelegd en er volgde een onderzoek door een deskundige. Nu staan attractiebediener O.V., een 49-jarige man uit Bray-Dunes, en Plopsaland zelf terecht. “Het was snel duidelijk dat het een menselijke fout betrof”, zegt de procureur. “O.V. gaf meteen toe dat hij geen visuele veiligheidscontrole door een rondgang deed en de attractie startte terwijl die mensen niet ingestapt waren.”

“Toen hij het ongeluk opmerkte drukte hij meteen de noodstop in. We erkennen zijn grote spijt en vragen de opschorting. De deskundige haalde aan dat Plopsaland meer had kunnen doen voor de veiligheid omdat niet alle gondels zichtbaar waren vanuit de controlekamer. Voor hen vragen we 4.000 euro boete.”

Hart van in

“Mijn cliënt is er nog steeds het hart van in”, sprak meester Virginie Cottyn namens O.V. “Hij gaf meteen ootmoedig zijn schuld toe en ging praten met die mensen. Hij ligt er nog steeds wakker van hoe hij zijn inspectieronde kon vergeten.”

“Die man werkt met hart en ziel en vol enthousiasme in Plopsaland. Hij is ontzettend blij daar te werken en daar nog steeds te mogen werken. Want tot op vandaag bedient hij nog steeds de Mega Mindy jetski’s.”

Christel H. en haar kleinzoon waren geen burgerlijke partij. Hun schade wordt geregeld met de verzekeraar van Plopsaland.

Aanpassing attractie

“Eerlijk? Ik begrijp niet waarom Plopsaland gedagvaard werd”, sprak meester Michele Walgraeve namens Plopsaland. “De attractie werkte perfect, was gekeurd, de bediener was opgeleid en de instructies lagen in de controlekamer. Dat niet alle gondels zichtbaar waren, houdt geen steek. Dat is bij vele attracties zo.”

“Omdat Plopsaland altijd begaan is met de veiligheid voerden ze op eigen initiatief een aanpassing uit bij de attractie. Er staat daar nu buiten een controleknop. Pas als die ingeduwd is na een visuele controle buiten kan de attractie gestart worden.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh-killer Humphries wint hoogstaande partij van Wade, Van Gerwen en Smith strijden om laatste finaleticket

Op de World Matchplay darts staan vanavond de halve finales op het programma. Luke Humphries, de man die donderdag Dimitri Van den Bergh huiswaarts stuurde, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen James Wade. Daarna is er de clash tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De wedstrijden zijn ook LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO!

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »