Plannen voor aanleg park in oude Dadipark in Dadizele zijn concreet: “Provincie zal landschappelijk waterpark aanleggen”

In Dadizele bij Moorslede heeft de gemeente een akkoord gesloten met de provincie over de aanleg van een park in het oude Dadipark. Sinds het pretpark in 2002 sloot, verloederde het park en werd er lang gezocht naar een nieuw doel voor de gronden. Er komen appartementen, maar ook een nieuw park dat de provincie zal aanleggen. In de gemeenteraad is de taakverdeling voor die plannen nu goedgekeurd. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Bevrijding van vier Israëlische gijzelaars ontaardt in bloedbad: “Minstens 94 doden en 200 gewonden”

Bij de bevrijdingsactie van vier Israëlische gijzelaars zijn volgens de directeur van het Al Aqsa-ziekenhuis minstens 94 doden en 200 gewonden gevallen. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). “Het ziet eruit als een slachthuis, met overal bebloede patiënten en afgerukte ledematen.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vergeet Durbuy, in dit dorp worden 2 op de 3 woningen door Vlamingen gekocht: “Nu betaal je hier 50.000 euro voor 1.000 vierkante meter”

Vergeet Durbuy, de Vlaamse hotspot in de Ardennen is Rendeux. Van iedereen die daar vorig jaar vastgoed kocht, kwamen zeker twee op de drie nieuwe eigenaars uit Vlaanderen. Wat maakt het dorpje aan de Ourthe zo onweerstaanbaar voor Vlamingen? En wat vindt de lokale bevolking ervan dat het dorp zo in trek is? Wij spraken met 3 Vlaamse bewoners én

Lees meer »

U15-spelers van Jong Eernegem vieren de titel

Vorige week werden de U15-spelers van Jong Eernegem samen met hun trainer en ploegafgevaardigden in het Administratief Centrum in de bloemetjes gezet voor het behalen van de kampioenstitel op niveau 3 (het hoogste regionale niveau binnen deze categorie). Met slechts één verliespartij goed voor een puntentotaal van 39 op 42, 62 doelpunten en 16 tegendoelpunten
The post U15-spelers van

Lees meer »

Chef Stefaan Lauwereins van Vlass is Mastercook of Belgium: “Het is elke dag hard werken”

Chef Stefaan Lauwereins van het gastronomische restaurant Vlass is zopas opgenomen bij The Mastercooks of Belgium. Hij dankt deze titel aan zijn onverdroten inzet voor de Belgische keuken. The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgische culinair erfgoed, zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en staan elke dag borg voor een onvergetelijke smaakbeleving. “Ik ben

Lees meer »

Penitentiair Centrum heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »