Pfas in elk ei? ‘Laat je kippen niet rechtstreeks van de grond eten’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Slotfeest en diploma-uitreiking voor de leesjury

In de theaterzaal op de Valkaart vond het slotfeest plaats van de leesjury. 38 kinderen uit Oostkamp, 67 kinderen uit Beernem, 10 kinderen uit Damme en 14 kinderen uit Blankenberge, van het derde tot het zesde leerjaar, kregen hun diploma als leesjury overhandigd door hun respectievelijke burgemeester. De leesjury is een leesclub voor kinderen. Zij
The post Slotfeest en

Lees meer »

Emotionele Céline Dion krijgt staande ovatie na première van documentaire

Céline Dion (56) kreeg een staande ovatie na de première van haar documentaire ‘I Am: Céline Dion’, waarin ze haar lijdensweg uit de doeken doet. De zangeres heeft een pijnlijke neurologische ziekte, waardoor ze voorlopig niet meer op het podium kan staan. Ook haar zoon was aanwezig op het event, en Dion poseerde voor enkele zeldzame foto’s met hem.

Lees meer »

Kwakkelseizoen maakt onze groenten duurder

De groentesector zit met een déjà-vugevoel, want dit jaar lijkt een kopie van 2023: een nat voorjaar, de latere inzaaiing van gewassen en de stille hoop dat een goede zomer een en ander nog kan goedmaken. De asperges zetten alvast de trend: een mindere productie zorgt voor prijsstijgingen tot 14 euro per kilo. Dat is 5 euro meer dan normaal.

Lees meer »

Gewezen opvangmoeder van naschoolse kinderopvang De Wonderwijzer in Lauwe Marie Jeanne Vanmarcke (87) is overleden

In woonzorgcentrum Ceres in Lauwe Is Marie Jeanne Vanmarcke (87) uit Lauwe overleden. Ze was elf jaar opvangmoeder van de naschoolse kinderopvang in de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer in Lauwe. Ze nam er eind 2001 afscheid met gemengde gevoelens en vooral een beetje pijn aan het hart. In Lauwe wordt Marie Jeanne herinnerd als de moeder van honderden kinderen.

Lees meer »