Parketten lachen er niet meer mee: recordaantal rijbewijzen ingetrokken voor bellen achter het stuur

Op de nationale cijfers is het nog enkele dagen wachten, maar uit een rondvraag bij verschillende politiezones blijkt dat de nationale actie ‘Afleiding achter het stuur’ wellicht voor een recordaantal ingetrokken rijbewijzen heeft gezorgd. Vroeger kwam je er gewoon met een boete vanaf, nu krijg je 15 dagen rijverbod.

 

Meer krantenkoppen in België

EU-leiders beraden zich in Brussel over topjobs: “Consensus over tweede ambtstermijn voor Von der Leyen”

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten van de Europese Unie zijn maandagavond in Brussel bijeengekomen om een eerste keer van gedachten te wisselen over de invulling van de Europese topfuncties. Een formele beslissing komt er nog niet, maar er lijkt wel een consensus te ontstaan dat Ursula von der Leyen opnieuw voorgedragen zal worden als voorzitter van de

Lees meer »

“Ge gaat mij moeten vrijlaten want ge hebt geen bewijzen”: hoe twee politieagenten hielpen de vijfvoudige moord van Horion en Feneulle op te lossen

Zondag zal het precies 45 jaar geleden zijn dat in een villa in Sint-Amandsberg het hele gezin Steyaert zonder genade werd uitgemoord. De daders, Freddy Horion en Roland Feneulle, hadden geen enkele band met hun slachtoffers en wisten zorgvuldig alle sporen uit. Toch waren ze 72 uren later ingerekend. Twee rechercheurs van de lokale politie leverden een cruciale doorbraak: “Een

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor begrijpt bezorgdheid in Zutendaal over gepland opvangcentrum voor asielzoekers: “Maar de nood aan opvang is groot”

In de loop van volgende week zullen in een voormalig hotel in Zutendaal maximaal 60 asielzoekers worden opgevangen. Het gebouw wordt momenteel ingericht. Burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) reageerde afgelopen weekend bezorgd, vanwege de ligging van het centrum en was misnoegd over de late communicatie. "Ik begrijp dat de termijn kort is", antwoordt staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor

Lees meer »

Kunstwerk van Geertrui Cazaux in Nationale Expo

Geertrui Cazaux mag haar collagequilt ‘Als haringen in de oceaan. En niet in een ton’ tentoonstellen in de Nationale Expo in Brussel. Het stuk werd uit 3.000 kunstwerken gekozen en is van 28 juni tot 31 juli te bekijken in de Koninklijke Bibliotheek van België.
The post Kunstwerk van Geertrui Cazaux in Nationale Expo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.
The post Roemenen

Lees meer »

‘Russificatie’ van Oost-Oekraïne in volle gang: “Ze proberen Oekraïense identiteit met grond gelijk te maken”

In de door Rusland bezette delen van Oekraïne vindt volop ‘russificatie’ plaats. "Ze proberen de Oekraïense identiteit met de grond gelijk te maken", zegt Rusland-correspondent Jeroen Kamphorst. Dat gaat van de verdeling van Russische paspoorten en nummerplaten, tot propagandistisch onderwijs waar Poetin als een bevrijder wordt voorgesteld. Kamphorst schetst een beeld van de huidige situatie.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Modeontwerpster Diane von Fürstenberg openhartig in nieuwe documentaire over Auschwitz-verleden van haar moeder: “Angst is geen optie”

"Mijn moeder wilde niet dat ik bang zou zijn. Ze wilde me goed voorbereiden voor het geval ik ooit zou moeten doormaken wat zij had meegemaakt." Dat zegt de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg in een nieuwe documentaire. De rode draad door haar leven is haar constante zoektocht naar vrijheid. En die is volgens haar zonder twijfel gelinkt aan het

Lees meer »