Opnieuw pendelbus tussen centrum Lanaken en ZOL campus Sint-Barbara

Vanaf 3 juni zal er opnieuw een bus rijden tussen het centrum van Lanaken en ZOL campus Sint-Barbara. De bus komt er na aandringen van het gemeentebestuur en ZOL. De bus zal om het uur rijden, tijdens de spitsuren zal er zelfs om het half uur een bus zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Gezochte Antwerpse drugshandelaar Tom Michielsen vanuit Berlijn per helikopter overgebracht naar ons land

De Stabroekse drugsbaron Tom Michielsen is dinsdag uit zijn cel in Berlijn naar ons land overgebracht en verblijft momenteel in de gevangenis van Dendermonde. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Michielsen stond drie jaar op de Europese Most Wanted-lijst nadat hij in ons land was veroordeeld voor omkoping van een douanier tot acht jaar effectief. Hij werd in april in

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal”

Op maandag 20 mei deed Els Farrazyn voor de laatste keer de deuren open van Brasserie De Voerman. Het complex werd gekocht door Bakkerij Aernoudt, dat zijn hoofdvestiging heeft in Gentbrugge, maar na Oost-Vlaanderen nu stilaan ook uitbreidt in West-Vlaanderen.
The post Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal” appeared first on

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »

Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

100 jaar geleden, in 1924, behaalde de Ichtegemse wielerheld Jules Vanhevel een glansrijke overwinning in Parijs-Roubaix. Nu zaterdag 22 juni is er daarom een Tour d’honneur. Vanhevel, een inwoner van Ichtegem die later naar Oostende verhuisde, ligt begraven in Oostende.
The post Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

Lees meer »

Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk

Het komende weekend wordt ereschepen Leon Defraeye (1899- 1977), 125 jaar na zijn geboorte, in de schijnwerpers gezet met een boek en tentoonstelling in OC d’Iefte. Niet alleen de politicus maar ook als schrijver, verzamelaar, folklorist en nog veel meer.
The post Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

België verbiedt export van ‘vuile diesel’

De export van sterk vervuilende fossiele brandstoffen, beter bekend als ‘vuile diesel’, vanuit België naar landen buiten Europa wordt verboden. Dat staat in een nieuw Koninklijk Besluit dat in het Staatsblad is gepubliceerd. De giftige brandstoffen waren vooral voor West-Afrika bestemd en brachten daar schade toe aan de gezondheid en aan het milieu.

Lees meer »

Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.
The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurster wil wagen parkeren, maar knalt personeelsruimte binnen

Geen al te beste manier om de dag te beginnen. Een vrouw in Roeselare wilde haar zwarte Toyota parkeren aan de Westlaan, maar maakte daarbij een fout manoeuvre. Zo reed ze dwars door de vitrine van InfraLigne. In de personeelsruimte van het bedrijf was gelukkig niemand aanwezig. De materiële schade is wel groot.

Lees meer »

Duurste hoop aarde van West-Vlaanderen ligt aan de voet van de Kemmel: tot 2,7 miljoen euro om weggespoelde landbouwgrond te bergen

Zo’n 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond die opgehoopt ligt bij de Dikkebusvijver in Ieper moet dringend afgegraven en terug naar de landbouwers vervoerd worden. Dit fenomeen herhaalt zich om de tien jaar en heeft een kostprijs die oploopt tot mogelijk bijna drie miljoen euro. “We moeten stoppen met de kosten hiervoor op de maatschappij af te wentelen”, vindt de West-Vlaamse

Lees meer »

Natuurgebied Bosland nu ook definitief erkend als Nationaal Park

De Vlaamse Regering heeft natuurgebied Bosland, dat zich verspreidt over meer dan 6.500 hectare in de gemeenten Lommel, Pelt en Hechtel-Eksel, nu ook definitief erkend als een Nationaal Park. Het gebied had tot nu toe enkel maar een voorlopige erkenning. Binnen het jaar moesten nog enkele werkpunten aangepakt worden. Dat is intussen gebeurd.

Lees meer »