Onthaalouders geven er massaal de brui aan: “Stressvolle job met lange uren”

In tien jaar tijd is het aantal onthaalouders met 40 procent gedaald. “Het is een stressvolle job met lange uren, veel regeltjes en weinig zekerheden.” Kan een aantrekkelijker statuut het tij keren?

 

Meer krantenkoppen in België

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 vragen alle strijdende partijen hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het eind van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep er voorstander van is dat de wapens

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan en noteren ‘verrassende’ overwinning N-VA: “België sluit zich niet aan bij rijtje landen waar radicaal-rechts de grootste wordt”

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer ‘The New York Times’, ‘de Volkskrant’ en ‘El País’ besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open Vld van premier Alexander

Lees meer »

Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

Lees meer »

In deze middelbare school in Knokke-Heist leer je vanaf volgend schooljaar ook Italiaans en Zweeds

Leerlingen van de derde graad MAKZ in Knokke-Heist kunnen vanaf volgend schooljaar een mooie troef toevoegen aan hun curriculum. Samen met een gemotiveerde leerkracht kunnen ze per week een uur Italiaans, Spaans of Zweeds leren. Meteen duiken ze daardoor in een nieuwe wereld en maken ze kennis met de taal, maar ook met andere aspecten van het betreffende land.

Lees meer »

Melissa Depraetere is geen burgemeesterskandidaat in Harelbeke: “Uitslag van deze verkiezingen verandert daar niets aan”

Melissa Depraetere, Vooruit-lijsttrekker voor de kamer in West-Vlaanderen, maakte zondag een uitstekende beurt tijdens de nationale verkiezingen. “Maar die hebben geen gevolgen voor de rangorde in mijn thuisstad Harelbeke”, zegt de voorzitter van Vooruit. “Huidig burgemeester Alain Top werd vorig jaar al aangeduid als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor Vooruit/Groen. Deze uitslag verandert daar niets aan.”

Lees meer »