Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.

Peter Valcke begon in 2004 met Mona Visa, een bedrijf dat plafond- en wandbekleding plaatst met oog voor een betere akoestiek. In 2021 namen Francis De Nolf en zijn echtgenote Riet De Brauwer de zaak over. Drie jaar later zijn ze gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein Hof Ter Weze. Begin 2025 wil men alle bedrijvigheden van Mona Visa onder een dak brengen.

“Ik heb Peter Valcke leren kennen toen we de vip-lounge in Schiervelde wilden aanpassen”, begint zaakvoerder Francis De Nolf zijn verhaal. “Op akoestisch vlak was die zaal een ramp en samen met Sophie De Nolf, site-manager van RMG, zochten we een oplossing. We konden een commerciële deal sluiten met Peter die niet alleen een deel van de vip-lounge onder handen nam maar ook het Sportkaffee Schiervelde. Toen ik in 2018 Peter opnieuw contacteerde om de rest van de vip-lounge te renoveren, vertelde hij mij dat zijn zaak was overgelaten, dat hij nog steeds in de zaak zat maar dat de overnemer open stond om te verkopen. Mona Visa was ondertussen goed voorbereid op de toekomst en was een geoliede machine. Mona Visa was toen al dé referentie op het vlak van akoestische spanplafonds en -wanden. Riet en ik hebben de zaak in 2021 volledig overgenomen.”

In stijgende lijn

“Op dat ogenblik hadden we het geluk niet aan onze zijde. Corona was er en bijna alles viel stil. De particuliere markt draaide goed maar zorginstellingen, bedrijven, hotels en restaurants haakten af. Toen kwam de energiecrisis met de stijgende materiaalprijzen en dan zagen we net het omgekeerde: de B2B flakkerde weer op maar de particuliere markt viel toen stil.”

“Nu maakt Mona Visa een mooie progressie en gaat het in stijgende lijn. We hebben mooie projecten afgewerkt in Roularta en in het gloednieuwe La Réserve in Knokke. Mona Visa biedt alle technisch comfort op het vlak van design, verlichting, geluid, akoestiek en klimaatkoeling en dit onzichtbaar geïntegreerd in de woning of het bedrijfspand. Met onze technieken kun je alle storende elementen zoals overtollig geluid en gebrek aan visuele rust wegfilteren uit je omgeving.”

“Ideaal is natuurlijk wanneer wij onmiddellijk betrokken zijn bij de start van een project en dit samen met de bouwheer en architect. Maar natuurlijk kan een project in een bestaand gebouw ook. Onze meer dan 30 medewerkers hebben genoeg technische en praktische kennis in huis om ieder project tot een goed einde te brengen.”

“Nu is het tijd voor de volgende stap. We zijn gestart met een nieuwbouw op Hof Ter Weze. Op een bedrijfsoppervlakte van om en bij de 1.500 m² komen nieuwe kantoren, een magazijn en een showroom. Daar zullen we onze klanten alle mogelijkheden van Mona Visa kunnen tonen. We hopen dat we begin 2025 kunnen verhuizen van de Oostnieuwkerksesteenweg naar Hof Ter Weze”, klinkt het. (Peter Soete)

The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verliefd tijdens trouwfeest

Roger Bouttelgier (72) en Nicole De Clerck (73) vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Voorafgaand aan het feest werd het gouden paar ontvangen in het gemeentehuis door een delegatie van het gemeentebestuur en de Ezelsorde van Kuurne.
The post Verliefd tijdens trouwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Win een ticket voor de 90s party op W-festival op 23 augustus

Vrijdag 23 augustus 2024 wordt een gigantisch dance-walhalla voor alle 90s-liefhebbers op W-festival. Maak je klaar voor de ene na de andere hitvolle set van Jenny Berggren van Ace of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers. Met als afsluitende act Adamski. Wij mogen 200 tickets weggeven voor de 90s party …
The post Win

Lees meer »

IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium in Westende

Donderdagavond: regen, regen én nog eens regen! Dat had Clouseau niet verdiend! Hun 40ste verjaardag vierden ze op het podium van ‘Tien om te Zien’ in aanwezigheid van talrijke gasten die er als verrassing bij waren.
The post IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liberalen ruziën weer publiekelijk na benoeming van Goedele Liekens tot senator: “Een partij die haar eigen mensen afbrandt: dat is toch ongezien?”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »