Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.

Peter Valcke begon in 2004 met Mona Visa, een bedrijf dat plafond- en wandbekleding plaatst met oog voor een betere akoestiek. In 2021 namen Francis De Nolf en zijn echtgenote Riet De Brauwer de zaak over. Drie jaar later zijn ze gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein Hof Ter Weze. Begin 2025 wil men alle bedrijvigheden van Mona Visa onder een dak brengen.

“Ik heb Peter Valcke leren kennen toen we de vip-lounge in Schiervelde wilden aanpassen”, begint zaakvoerder Francis De Nolf zijn verhaal. “Op akoestisch vlak was die zaal een ramp en samen met Sophie De Nolf, site-manager van RMG, zochten we een oplossing. We konden een commerciële deal sluiten met Peter die niet alleen een deel van de vip-lounge onder handen nam maar ook het Sportkaffee Schiervelde. Toen ik in 2018 Peter opnieuw contacteerde om de rest van de vip-lounge te renoveren, vertelde hij mij dat zijn zaak was overgelaten, dat hij nog steeds in de zaak zat maar dat de overnemer open stond om te verkopen. Mona Visa was ondertussen goed voorbereid op de toekomst en was een geoliede machine. Mona Visa was toen al dé referentie op het vlak van akoestische spanplafonds en -wanden. Riet en ik hebben de zaak in 2021 volledig overgenomen.”

In stijgende lijn

“Op dat ogenblik hadden we het geluk niet aan onze zijde. Corona was er en bijna alles viel stil. De particuliere markt draaide goed maar zorginstellingen, bedrijven, hotels en restaurants haakten af. Toen kwam de energiecrisis met de stijgende materiaalprijzen en dan zagen we net het omgekeerde: de B2B flakkerde weer op maar de particuliere markt viel toen stil.”

“Nu maakt Mona Visa een mooie progressie en gaat het in stijgende lijn. We hebben mooie projecten afgewerkt in Roularta en in het gloednieuwe La Réserve in Knokke. Mona Visa biedt alle technisch comfort op het vlak van design, verlichting, geluid, akoestiek en klimaatkoeling en dit onzichtbaar geïntegreerd in de woning of het bedrijfspand. Met onze technieken kun je alle storende elementen zoals overtollig geluid en gebrek aan visuele rust wegfilteren uit je omgeving.”

“Ideaal is natuurlijk wanneer wij onmiddellijk betrokken zijn bij de start van een project en dit samen met de bouwheer en architect. Maar natuurlijk kan een project in een bestaand gebouw ook. Onze meer dan 30 medewerkers hebben genoeg technische en praktische kennis in huis om ieder project tot een goed einde te brengen.”

“Nu is het tijd voor de volgende stap. We zijn gestart met een nieuwbouw op Hof Ter Weze. Op een bedrijfsoppervlakte van om en bij de 1.500 m² komen nieuwe kantoren, een magazijn en een showroom. Daar zullen we onze klanten alle mogelijkheden van Mona Visa kunnen tonen. We hopen dat we begin 2025 kunnen verhuizen van de Oostnieuwkerksesteenweg naar Hof Ter Weze”, klinkt het. (Peter Soete)

The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussel: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er verkozen?

Groen wordt de grootste fractie in de Nederlandstalige taalgroep van het Brussels Parlement, maar dé verrassing van formaat is het resultaat van de nieuwe partij Team Fouad Ahidar: de partij haalt in 1 klap ruim 16 procent van de stemmen. Wie haalde nog een zitje? En wie stuurt Brussel naar de Kamer en het Vlaams Parlement?

Lees meer »

EXCLUSIEF. 7 geschorste radiologen maakten veel meer fouten dan gedacht: waren ze te laks, of speelt ook geld een rol?

Geen 24 maar 52 fouten. De zeven radiologen van het Cadix-ziekenhuis in Antwerpen, die tijdelijk zijn geschorst, hebben meer fouten gemaakt dan aanvankelijk bleek. Dat zei hoofdarts Katrien Bervoets woensdag in een speech die ze intern gaf en die HLN nu kon lezen. Intussen rijzen steeds meer vragen over de schorsingen: speelt er een financieel conflict?

Lees meer »

Rapper Ali B blijft onschuld volhouden in zedenzaak: “Hij viel mij meteen aan, er was een worsteling op bed”

Ali B staat twee dagen lang terecht in de rechtbank in Haarlem. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van ‘The Voice of Holland’. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. “Ik heb nog nooit een vrouw tegen haar zin iets onaangenaam aangedaan”, klinkt het bij Ali B

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: minstens 6 gewonden, brandweer zoekt nog naar 2 vermisten

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden. De brandweer is nog op zoek

Lees meer »