Oekraïne put moed uit wapenleveringen, terwijl Poetin “oorlog wil bevriezen”

Oekraïne put moed uit de Amerikaanse wapenleveringen en verhoogt de druk op Washington om opnieuw zijn rode lijnen te verleggen. Het wil aanvallen al op Russisch grondgebied kunnen stoppen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vroegere en extra bussen moeten scholieren in de Westhoek tijdig op school krijgen: “We hopen dat bussen zullen rijden zonder defecten”

De Lijn voorziet vanaf volgend schooljaar vroegere en extra buscapaciteit in de Westhoek na aanhoudende problemen van scholieren die te laat op school kwamen. “We hopen dat de bussen zullen rijden zonder defecten”, aldus het gemeentebestuur van Zonnebeke.
The post Vroegere en extra bussen moeten scholieren in de Westhoek tijdig op school krijgen: “We hopen dat bussen zullen rijden

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zorgen voor hilarisch einde tijdens de première van ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne

Velen waren nieuwsgierig wat de twee vrienden Gert Verhulst en James Cooke uit hun hoed zouden toveren tijdens hun eerste ‘Gert & James ZomerRevue’. Zouden ze vernieuwend zijn? Zouden ze uitpakken met sterke sketchen of zou het muzikale centraal staan?
The post Gert Verhulst en James Cooke zorgen voor hilarisch einde tijdens de première van ‘Gert & James ZomerRevue’

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »