Nieuwe portretten van Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit vrijgegeven

Het Noorse hof heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit. Zij poseerden in het koninklijk paleis in Oslo. 

Meer krantenkoppen in België

Tachtig procent wereldbevolking wil meer actie voor het klimaat

Tachtig procent van de wereldbevolking wil dat er meer actie wordt ondernomen voor het klimaat. Dat blijkt vandaag uit een grootschalig onderzoek van het VN-ontwikkelingsagentschap UNDP en de universiteit van Oxford. Nog een groter deel (86 procent) wil dat landen wereldwijd meer samenwerken om de klimaatverandering het hoofd te bieden.

Lees meer »

Doden en vermisten na overstromingen in China

De regenval en overstromingen in China hebben meer slachtoffers gemaakt. In Guangdong zijn volgens de staatstelevisie maandag zeker vijf mensen omgekomen bij aardverschuivingen rond de stad Meizhou. Van vijftien mensen is er geen spoor en dertien mensen zaten vast in de massa’s water en modder.

Lees meer »

Wat doet Vlaams Belang op 13 oktober, na de historische winst op 9 juni? “In elke gemeente willen we opkomen”

Vlaams Belang werd op 9 juni de grootste partij van West-Vlaanderen. Zelfs in gemeenten zonder lokale afdeling behaalde ze monsterscores. De partij gooit nu alles in de strijd om op 13 oktober ook de gemeenteraden te veroveren. “Het is onze ambitie om overal lijsten in te dienen”, zegt provinciaal voorzitter Stefaan Sintobin. “En ik hoop dat we ergens het cordon

Lees meer »

Fietsster treft levenloos lichaam aan vlakbij woonzorgcentrum: Hulp kan niet meer baten, man overleden

Woensdagochtend trof een fietsster vlakbij het woonzorgcentrum De Plataan langs de Meensesteenweg in Izegem het levenloze lichaam van een zeventiger aan. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. De man stierf waarschijnlijk een natuurlijk overlijden.
The post Fietsster treft levenloos lichaam aan vlakbij woonzorgcentrum: Hulp kan niet meer baten, man overleden appeared first on

Lees meer »

“Ik wil niet moeilijk of onnozel doen”: voorspelt Kevin De Bruyne’s zonnige humeur een orkaan tegen Slovakije?

Zeurderige ballads heeft Kevin De Bruyne (32) voor even uit zijn repertoire geschrapt. Zuchten en blazen op een persconferentie niet. Toch zegt een De Bruyne in een goeie luim nog altijd wat hij denkt. Op minder dan 24 uur van de EK-opener zet een aanvoerder de toon bij de Rode Duivels. Zou zijn zonnige lichaamstaal een orkaan voorspellen? Impressie vanuit

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour, eindwinst is voor Waerenskjold

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

“Biden wil half miljoen met Amerikanen getrouwde migranten zonder papieren kans geven op verblijfsvergunning”

President Biden zal vandaag aankondigen dat mensen die zonder papieren de VS zijn binnengekomen en nadien met een Amerikaans staatsburger zijn getrouwd een verblijfsvergunning mogen aanvragen zonder de Verenigde Staten te hoeven verlaten. Dat schrijft ‘The Washington Post’ op gezag van anonieme bronnen. De krant omschrijft de maatregel als “een gewaagde actie, maanden voor de verkiezingen in november”.

Lees meer »

Nederland breidt experiment met verkoop gereguleerde wiet uit naar tien steden

Het experiment in grenssteden Breda en Tilburg, waarbij naast gedoogde wiet ook gereguleerde wiet mag worden verkocht, wordt uitgebreid naar acht andere Nederlandse steden of gemeenten. De komende drie maanden kunnen gebruikers er cannabis roken zonder de wet te overtreden, ook al is de herkomst niet legaal. Aan het eind van die drie maanden mag enkel gereguleerde wiet nog verkocht

Lees meer »