Nederlands arrestatieteam moet eigen aanvalshond neerschieten

Ze zijn getraind op alle situaties. En toch heeft een Mechelse herder van een speciale eenheid van de Nederlandse politie zich gisteren tegen de agenten gekeerd tijdens een interventie. Daarop schakelde een agent hem uit met zijn dienstwapen.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Een 37-jarige voetganger is in de nacht van dinsdag op woensdag in kritieke toestand afgevoerd bij een verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen zou het slachtoffer al op straat gelegen hebben.
The post Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Lees meer »

Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen”

Karel Devreese (64) en Katrien Masson (53) baten sinds 2011 vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove uit. De hoeve ligt langs het Lo-kanaal, middenin de natuur. Op het domein valt er heel wat te beleven voor jong en oud.
The post Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen” appeared first

Lees meer »

Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor Avelgem en Zwevegem

Na het nieuwe wijkkantoor in Anzegem, staat ook voor de wijkinspecteurs in Avelgem en Zwevegem een nieuw wijkkantoor gepland. Op de politieraad van 25 juni werden zowel voor Zwevegem als Avelgem een voorstel ingediend, nadat dit eerder werd goedgekeurd door het politiecollege. Beide voorstellen werden unaniem goedgekeurd door de politieraad.
The post Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor

Lees meer »

Roadtrip eindigt in het ziekenhuis voor Wim: “Voeten stonden haast letterlijk in brand. De vellen huid vlogen er af”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Biden licht in toespraak toe waarom hij uit de race stapte, en eindigt met emotionele noot: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »