Nederlands arrestatieteam moet eigen aanvalshond neerschieten

Ze zijn getraind op alle situaties. En toch heeft een Mechelse herder van een speciale eenheid van de Nederlandse politie zich gisteren tegen de agenten gekeerd tijdens een interventie. Daarop schakelde een agent hem uit met zijn dienstwapen.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna helft Vlaamse studenten werkt ook door de week

76% van de studenten werkt tegenwoordig ook buiten de vakantieperiodes. Opvallend: liefst 45% verdient bij op weekdagen. Zo willen ze de weekends vrijhouden voor meer vrije tijd met vrienden, al is het voor sommigen bittere noodzaak om hun studie te financieren.

Lees meer »

Vooruit is bereid Vlaamse regeringsonderhandelingen op te starten

Vooruit is bereid om onderhandelingen op te starten met N-VA en CD&V over de vorming van een Vlaamse regering. Dat meldt de partij woensdag in een persbericht. Voorzitter Melissa Depraetere leest in de startnota van informateur Bart De Wever “een duidelijk signaal” dat de drie partijen “bereid zijn om de komende maanden te onderhandelen over een warmer en socialer Vlaanderen”.

Lees meer »

“We lopen enorme imagoschade op”: burgemeester Bram Degrieck en korpschef Nicholas Paelinck misnoegd over huiszoekingen

Tijdens een informatiezitting van de politieraad PZ Westkust gaven korpschef Nicholas Paelinck en burgemeester Bram Degrieck van De Panne duiding na de huiszoeking die maandag gebeurde op het kabinet van de burgemeester en in de kantoren van de korpschef. Daarbij werden een aantal informatiedragers, gsm’s en computers in beslag genomen. De burgemeester en de korpschef waren vooral misnoegd dat ze

Lees meer »

UAntwerpen geeft pro-Palestijnse actievoerders tot morgenavond om bezetting te stoppen: “Ons gedoogbeleid houdt op” 

De Universiteit van Antwerpen geeft pro-Palestijnse actievoerders nog tot morgen 17u om het Agora-gebouw, dat ze al meer dan een maand bezetten, te verlaten. Dat meldt de universiteit aan VRT NWS. Doen de studenten dat niet, dan zal de universiteit, net zoals de UGent, juridische stappen nemen. "Ik krijg mails dat studenten zich niet langer veilig voelen. Daarnaast horen we

Lees meer »

Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de sharia, dan had je geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman vraagt in beroep een werkstraf voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de

Lees meer »

Man die wordt geïnterviewd na brand in hotel blijkt Hollywoodlegende te zijn: “Ik dacht dat het brandalarm de wekkerradio was”

Tientallen gasten werden woensdag geëvacueerd toen er brand was uitgebroken in het Shelbourne, een historisch hotel in het stadscentrum van Dublin. Journaliste Eleanor Burnhill was ter plaatse om verslag uit te brengen voor de Ierse openbare omroep en ontdekte plots een bekend gezicht onder de gasten: niemand minder dan Hollywoodlegende Henry Winkler. “Ik dacht dat het brandalarm een wekkerradio was”,

Lees meer »

Sihame El Kaouakibi verschijnt op 20 juni voor raadkamer

Voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi verschijnt op donderdag 20 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Dat werd vrijdag vernomen bij het parket en bij haar advocaat Joris Vercraeye. Het parket wil haar vervolgen voor subsidiefraude met haar vzw Let’s Go Urban. Ook voor de vzw en haar partner wordt de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd.

Lees meer »

Vijfdejaars VTI scoren toptienplaats met zelfgebouwde kart

De vijfdejaars Onderhoudsmechanica van de Sint-Paulusschool campus VTI namen onlangs deel aan de Greenpower Challenge. De opdracht op het circuit van Zolder was om in één uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen met een eigen kart. 5 0A transformeerde het afgelopen schooljaar van een klasgroep in een raceteam, waarbij iedereen zijn rol kreeg. Tijdens
The post Vijfdejaars VTI

Lees meer »