Moskou erkent voor eerste keer verantwoordelijkheid van IS bij aanslag in concertzaal

Rusland heeft vrijdag voor de eerste keer duidelijk de verantwoordelijkheid erkend van terreurgroep Islamitische Staat (IS) bij de terreur van 22 maart op een concertzaal in de buurt van Moskou. Bij de aanslag werden zeker 144 mensen gedood. 

Meer krantenkoppen in België

“Ge gaat mij moeten vrijlaten want ge hebt geen bewijzen”: hoe twee politieagenten hielpen de vijfvoudige moord van Horion en Feneulle op te lossen

Zondag zal het precies 45 jaar geleden zijn dat in een villa in Sint-Amandsberg het hele gezin Steyaert zonder genade werd uitgemoord. De daders, Freddy Horion en Roland Feneulle, hadden geen enkele band met hun slachtoffers en wisten zorgvuldig alle sporen uit. Toch waren ze 72 uren later ingerekend. Twee rechercheurs van de lokale politie leverden een cruciale doorbraak: “Een

Lees meer »

Klapband van lijnbus veroorzaakt gesprongen ruit in Temse

In Temse heeft een klapband van een bus van De Lijn vrijdagmiddag lichte ophef veroorzaakt. Verschillende inwoners werden er opgeschrikt door een luide knal. Na speculaties over een mogelijke explosie, bleek het uiteindelijk om een klapband van een bus te gaan. Door de druk sprong ook een raam in de buurt.

Lees meer »

Didier zingt ‘Breng die rozen naar Sandra’ van Jimmy Frey: “Ik heb geen spijt van The Voice Senior”

Met ‘Breng die rozen naar Sandra’ wil de Zwevegemse zanger Didier een vergeten pareltje van de Nederlandstalige muziek opnieuw in herinnering brengen. Didier zelf is al jaren actief als zanger en is nog altijd een veelgevraagd muzikant. “In september heb ik al 15 optredens op de planning staan”, zegt hij met enige trots. Dan viert hij ook op feestelijke wijze

Lees meer »

Claeys reageert fel op kritiek van Dedecker en Vermote

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober hebben Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hun krachten gebundeld om het stadsbestuur van Nieuwpoort op te roepen het verbod op verkiezingsborden op te heffen. Deze onverwachte samenwerking heeft de nodige reacties uitgelokt, waaronder een scherpe repliek van Maarten Claeys, voorzitter van de gemeenteraad en van CD&V

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische premier Benjamin Netanyahu trekt stekker uit oorlogskabinet – “Strijd gaat door ondanks aankondiging gevechtspauzes”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag zijn oorlogskabinet ontbonden. Dat melden verschillende Israëlische media maandag. Na het vertrek van Benny Gantz uit het oorlogskabinet komt er geen nieuw kabinet, zei Netanyahu. Gantz, minister in dat kabinet, stapte op uit onvrede over de toekomst van de Gazastrook. Ondertussen gaan de gevechten in het zuiden van de Gazastrook gewoon door. Althans,

Lees meer »

Jakke baart kijkt uit naar duels tegen Apolloon Kortrijk Spurs en Izegem: “Wordt een onbeschrijfelijke ervaring”

Jakke Baart werd met HUBO Handbal Belgisch kampioen bij de U18. In de finale versloeg HUBO Visé met 32-36. De Desselgemnaar, die een hoofdrol opeiste, is ook geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Kosovo. “Dat wordt een beetje leven zoals de profs.”
The post Jakke baart kijkt uit naar duels tegen Apolloon Kortrijk Spurs en Izegem: “Wordt een onbeschrijfelijke

Lees meer »

Nacht van Vlaanderen in Torhout breekt met 9.500 deelnemers alle records

Nooit eerder namen zoveel mensen aan de Nacht van Vlaanderen deel als vorige vrijdag in Torhout. Met om en bij de 9.500 wandelaars en lopers brak het sportevenement alle records. Ook het weer zat mee. Het was een zalige lenteavond, ideaal voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.
The post Nacht van Vlaanderen in Torhout breekt met 9.500 deelnemers

Lees meer »

“Toen ik uit de kast kwam, was ik eindelijk vrij”: frontman Judas Priest was jarenlang één van enige openlijke homo’s in metalwereld

“Het beste wat ik ooit gedaan heb? Toegeven dat ik op mannen val.” Nochtans hield Rob Halford (72), de zanger van Judas Priest, z’n geaardheid jarenlang verborgen. Een bewuste keuze, om z’n fans niet voor het hoofd te stoten. Dat het publiek daar – gelukkig – niet wakker van lag, bewijst het aanhoudende succes van de Britse band. Straks staat

Lees meer »

Animatoren verklappen hoe het er echt aan toegaat in hotels: “Ze heeft pas achteraf verteld dat ze maar 15 jaar was”

“Een dubbele bonus als je met een meisje jonger dan 16 jaar in bed dook.” Als we schrijver Dimitri Verhulst moeten geloven, tart de wereld van hotelanimatoren alle verbeelding. Maar wat speelt zich écht af in hotels? En welke regels zijn er? HLN vroeg (ex)-animatoren naar hun verhalen: “Om de twee dagen had elk van ons een ander meisje in

Lees meer »