Man (60) krijgt enkelband na fatale burenruzie met Willy (86): “Hij moet bij zijn moeder verblijven”

De 60-jarige man die vorig weekend opgepakt werd na een fatale burenruzie met zijn buurman Willy V. (86) in De Panne is door de raadkamer in Veurne vrijgelaten uit de cel. De man krijgt nu wel elektronisch toezicht en krijgt een enkelband. “Hij mag dat niet uitzitten op zijn thuisadres maar moet bij zijn moeder verblijven”, zegt zijn advocaat Mathias Van Belleghem. “De man blijft ontkennen dat hij zijn buurman aanraakte.”

 

Meer krantenkoppen in België

Linde Merckpoel: “Tot een paar maanden geleden ging ik elke maand naar een therapeut, ook op momenten dat het goed ging”

"Mijn therapeut gaf me zelfinzicht en leerde me dat ik het ook alleen kan." Dat getuigt presentatrice Linde Merckpoel in de podcast van ‘Touché’. Ze startte met die gesprekken toen ze voor het eerst sinds jaren weer single werd. Ondertussen heeft ze al 6 jaar een "fantastisch lief" en 2 kinderen, maar blijft ze die gesprekken enorm belangrijk vinden.

Lees meer »

Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge

In Zeebrugge is het sportstrand klaar voor het zomerseizoen. Op die manier kunnen de strandgangers in beweging blijven. Ze kunnen er tal van sporten beoefenen. Ze kunnen heel wat gratis materiaal uitlenen voor de sporten gaande van voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, beachpallets, kubbsets tor partijhesjes.
The post Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »

Relatiedeskundige Rika Ponnet beantwoordt de vraag van de week: “Mijn vrouw wil geen orale seks meer, moet ik dan maar vreemdgaan?”

Luc (60) is al vele jaren gelukkig getrouwd met zijn vrouw. Toch zit er hem iets dwars: hun seksleven staat op een laag pitje. Zijn partner wil geen orale seks meer geven of otvangen, hoewel dat vroeger nooit een probleem was. Moet hij dan maar vreemdgaan, puur om zijn seksuele behoefte te bevredigen? Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

Lees meer »

Al meer dan dubbel zoveel mazelen dan in heel 2023: “Dertigers en veertigers checken best of ze gevaccineerd zijn”

We hadden ze bijna uitgeroeid. Dat het Universitair Ziekenhuis Antwerpen nu maatregelen neemt tegen mazelen, illustreert hoe de ziekte weer in opmars is. Dit jaar zijn er al meer dan dubbel zoveel gevallen geregistreerd als in heel 2023, waarschuwt Steven Van Gucht bij Sciensano. “Veel mensen denken ten onrechte dat ze tegen mazelen beschermd zijn.”

Lees meer »

“Ze mochten niet ‘papa’ zeggen en werden regelmatig met de riem geslagen”: zo stuwde Joe Jackson met ijzeren vuist zijn kinderen naar de top

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Michael Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed. Hij werd nog negen jaar overleefd door zijn vader Joe, een man die bekendstond als een bullebak, liefdeloze vader en manager met losse handjes. Onder zijn impuls bereikten al zijn kinderen de showbizztop, maar de trauma’s die daarmee gepaard gingen, zijn niet te tellen. “Ik hoorde

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Finale barst los: Van Aert, Stuyven en Nys proberen weg te springen uit peloton, Campenaerts en Hermans op kop

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Coucke fileert politiek in België: “We zijn een land aan het worden dat rijk is aan regeltjes, maar arm aan ondernemers”

Topondernemer Marc Coucke (59) is na de verkiezingen wakker geworden in een land dat economisch naar rechts zwenkt. “Er bewéégt iets.” Hij is hoopvol én bevreesd voor de toekomst. Tijdens een passioneel betoog legt hij uit waarom en wat politici volgens hem moeten doen met het signaal van de kiezer. “Er komt een vloedgolf op ons af. Enkel als we

Lees meer »