LIVEBLOG TITELSTRIJD. Wat vertellen de coaches? Volg de persconferenties straks op de voet bij HLN

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden en de strafste analyses leest u bij ons! 

Meer krantenkoppen in België

STERK met negen nieuwkomers naar de kiezer, Stefan Cardoen (ex-Visie) is lijstduwer

De meerderheidspartij STERK stelde als allereerste stijlvol de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Tien vrouwen en elf mannen vormen de lijst. Voor negen kandidaten zijn het de eerste stappen in de politiek. De gemiddelde leeftijd van de lijst is 46 jaar. Alle mandatarissen doen opnieuw mee. STERK telt vijf zetels en stapt met de slogan “Wij zijn

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk zou homofobe uitspraak hebben gedaan

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat ‘Apache’ en ‘Humo’ konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Agnes Terryn viert haar eeuwfeest

Agnes Terryn mocht op 17 juni honderd kaarsjes uitblazen. Ze werd in de bloemetjes gezet door haar familie en door het wzc Sint-Amand in Zwevegem, waar ze verblijft.
The post Agnes Terryn viert haar eeuwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

REACTIES. De Bruyne: “Ik word ouder en moet tonen hoe een leider zich gedraagt” – Doku: “We geloven in onze kwaliteiten”

Positieve emoties vanuit het Belgische kamp na de 2-0-zege tegen Roemenië. Aanvoerder De Bruyne – goed voor een doelpunt – zag een ploeg die deed wat het moest doen. “We wisten wat ons te doen stond. Het was van moeten.” Recordinternational Vertonghen zag daar zelfs een voordeel in. “Zo’n matchen zijn meestal de beste. Niet twijfelen of rekenen, maar er

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ex-medewerkers doen boekje open over praktijken achter schermen Fiberklaar: “Ik snap dat mensen begonnen te schelden”

Vertegenwoordigers die liegen over contracten, over prijzen en zelfs over wie ze zijn: ex-medewerkers Kurt*, Lucas*, Eva* en Ilse* doen een boekje open over de praktijken van Fiberklaar, nadat steeds meer gemeenten de werken van het bedrijf stopzetten. De HLN-onderzoekscel dook in de interne werking van Fiberklaar: “Sommige van mijn collega’s gaven zich uit voor techniekers van de concurrentie om

Lees meer »

Gewezen opvangmoeder van naschoolse kinderopvang De Wonderwijzer in Lauwe Marie Jeanne Vanmarcke (87) is overleden

In woonzorgcentrum Ceres in Lauwe Is Marie Jeanne Vanmarcke (87) uit Lauwe overleden. Ze was elf jaar opvangmoeder van de naschoolse kinderopvang in de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer in Lauwe. Ze nam er eind 2001 afscheid met gemengde gevoelens en vooral een beetje pijn aan het hart. In Lauwe wordt Marie Jeanne herinnerd als de moeder van honderden kinderen.

Lees meer »

IN BEELD. Hij kan zo met pensioen, maar Bruce Dickinson (65) blijft – met okselventilatie -rocken op Graspop

Vuurwerk op vrijdag. Bruce Dickinson mag zich ondertussen de huisartiest van Graspop noemen, en maakte z’n status als publieksfavoriet andermaal waar. De Britse zanger stond met Iron Maiden al ettelijke keren in Dessel, en ook als solo-artiest maakte hij al eens eerder z’n opwachting. En voor het eerst sinds 2005 hoorde daar ook nieuw solowerk bij, ‘The Mandrake Project’. Graspop

Lees meer »