LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Sporen van valpartij op elleboog bij Van Aert

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog of in onze livestream! 

Meer krantenkoppen in België

Eenvoudiger sparen: twee op de drie banken passen aanbod aan na beperking aantal spaarrekeningen

Twee op de drie banken hebben hun aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen moeten aanpassen, nadat vorig jaar tussen de regering en de banksector overeengekomen werd dat banken nog maar vier verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Het aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen is eenvoudiger geworden dankzij dit akkoord, zo meldt de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) op basis van een analyse.

Lees meer »

Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek”

Op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat in Oostende vond zondagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats. Een 58-jarige Oostendenaar kwam met zijn speedpedelec zwaar ten val en verkeerde even in levensgevaar. De toestand van de vijftiger is inmiddels niet meer kritiek.
The post Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek” appeared

Lees meer »

Wingense is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon”

Marlies Dhaenens (25) uit Wingene is een van de 17 West-Vlaamse kandidates die meedingen naar de titel van Miss België. Maar eerst moet ze de provinciale voorselecties overleven. “Mijn zus Annelore heeft me ingeschreven en ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, zegt Marlies. “Maar mijn echte passie is zingen. Als ‘Lizz’ treed ik op in heel de provincie, soms met

Lees meer »

Koning Filip roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept Filip ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »