LIVEBLOG GIRO. Interessante kopgroep, met drie Belgen, krijgt eindelijk ruimte van peloton

De negentiende etappe biedt de baroudeurs een uitgelezen kans om ten aanval te trekken. Slagen ze in hun opzet? Afwachten, want in deze Giro kregen ze nog niet vaak vrijheid. Volg alles op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud kreeg maandagavond in de voor de gelegenheid volgelopen gotische zaal van het Brugse stadhuis het ‘Juweel Witteryck’ uitgereikt. De Brugse muzikant Sam Claeys en het Brugse jongerenkoor Fioretti zorgden met eigenzinnige interpretaties van enkele nummers van Raymond van het Groenewoud voor gesmaakte intermezzi.
The post Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor 3e keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft voor de 3e keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld. Het is nog maar de 2e keer dat een premier in India 3 termijnen aan de macht blijft.

Lees meer »

Alexander Doom loopt zondag voor plek in finale 400 meter

Op de derde dag van het EK atletiek in Rome komen zondag twaalf Belgen in actie. De halve marathon is het eerste nummer op de agenda (9u00). Dorian Boulvin, Simon Debognies en Michael Somers, die binnenkort deelneemt aan de Olympische Spelen, vertegenwoordigen ons land bij de mannen. Een half uur later komen Juliette Thomas en olympisch deelneemster Hanne Verbruggen in

Lees meer »

“Iedereen moet de regels volgen”: onverwachte primeur in ‘Blind Gekocht’ heeft grote gevolgen voor Lore Leplae uit Woesten

Lore Leplae (32) en zoontje Armand (7), het laatste gezin van het huidige seizoen van ‘Blind Gekocht’, kregen deze week een stevige opdoffer te verwerken. Door vertragingen op de werf is hun nieuwe woning niet tijdig klaar voor uitzending. De gemeente stelt dat bepaalde vergunningen niet tijdig werden aangevraagd.
The post “Iedereen moet de regels volgen”: onverwachte primeur in

Lees meer »

Onze reporter keek de hele dag televisie: “Politici die vertellen over het beleg van hun pistolets? We zien het in Turkije of Rusland zo snel niet gebeuren”

Zo toegankelijk als politici in Vlaanderen zijn, vind je ze allicht nergens te wereld. “We mochten het ochtendloopje zien, het ontbijt met tijgerpistolets, én hoe Bart De Wever van zijn kinderen de wind mee kreeg voor Vaderdag.” Onze reporter Nadine Van Der Linden keek tv en stelde vast dat er minder geheimen zijn dan ooit. “Tot de resultaten hier en

Lees meer »

Vrijheid als brandend verlangen

De Amerikaanse staat Washington zet gedetineerden in om bosbranden te blussen en te helpen voorkomen. Gevangenen doen nieuwe vaardigheden op en krijgen de kans om een nieuwe carrière te beginnen.

Lees meer »

Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en brandweer

Donderdagmiddag repte de brandweer zich naar de Gentsesteenweg in Kortrijk, waar brand was uitgebroken in een rijwoning vlak bij café Au Pont du Canal. Een van de klanten die zich op dat moment in de drankgelegenheid bevonden, aarzelde niet en zorgde voor de eerste bluswerkzaamheden.
The post Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en

Lees meer »

Vergeet Durbuy, in dit dorp worden 2 op de 3 woningen door Vlamingen gekocht: “Nu betaal je hier 50.000 euro voor 1.000 vierkante meter”

Vergeet Durbuy, de Vlaamse hotspot in de Ardennen is Rendeux. Van iedereen die daar vorig jaar vastgoed kocht, kwamen zeker twee op de drie nieuwe eigenaars uit Vlaanderen. Wat maakt het dorpje aan de Ourthe zo onweerstaanbaar voor Vlamingen? En wat vindt de lokale bevolking ervan dat het dorp zo in trek is? Wij spraken met 3 Vlaamse bewoners én

Lees meer »