Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café

Een 55-jarige man uit Koksijde riskeert drie maanden cel en een geldboete van 400 euro nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.

De vijftiger was op 16 augustus vorig jaar samen met een andere man uit Koksijde aanwezig in een café op de Koninklijke Baan in Koksijde.

Uitgedaagd

“Hij zat die avond met vrienden op café en werd al een hele avond uitgedaagd door L.D.”, zegt de advocaat van slachtoffer J.

“In die mate zelfs dat hij het beter vond om te vertrekken. Maar L.D. was hem naar buiten gevolgd, zocht de confrontatie op en gaf verschillende rake klappen. De feiten werden gefilmd en zijn duidelijk. Hij is nog steeds onder de indruk en vreest dat ze elkaar weer zullen tegenkomen in Koksijde. We vragen 750 euro schadevergoeding.”

De procureur eiste voor L.D. een celstraf van drie maanden en 400 euro of was akkoord met het volgen van een werkstraf. Daar stemde L.D. mee in. “Maar eigenlijk is het zijn schuld. Hij had me beledigd en ik voelde me bedreigd en enkel daarom gaf ik hem een klap.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marsrobot ontdekt verrassend (en bij toeval) pure zwavel: “Een oase in de woestijn, we kunnen dit niet verklaren”

De rijdende robot Curiosity heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan op Mars en dat bij toeval. Curiosity reed over een steen die daardoor openbarstte, waarna een hoeveelheid puur zwavel zichtbaar werd. Het gaat om een primeur, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. "We kunnen dit niet verklaren", klinkt het daar. "Maar dat maakt het net zo boeiend."

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren

Rita Lauwerier (55) opende zopas haar nieuwe babykledingzaak La Petite Rooze aan de Driftweg. Het merk La Petite Rooze bestaat al sinds 2013: Rita ontwikkelde vanuit haar eigen persoonlijkheid handgemaakte lifestyleproducten, zoals juwelen en toilettasjes.
The post Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telecombedrijven bereiken akkoord over samenwerking bij glasvezeluitrol in Vlaanderen 

Telecombedrijven Telenet, Proximus en Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een "memorandum of understanding" ondertekend waarin ze de belangrijkste voorwaarden vastlegden voor een mogelijke toekomstige samenwerking. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot "een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken". Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de samenwerking

Lees meer »

KIJK. Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutse Steenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »

Iedere zondag hoeveterras op hoeve Dumoulin: “Kleiner, maar erg gezellig”

Tijdens zomermaanden kan men iedere zondagmiddag langs de Slypsstraat in Moorslede volop genieten van een drankje op het terras van hoeve Dumoulin. Brecht Dumoulin en Nathalie Pollentier van brouwerij Bier en Karakter serveren er onder andere hun bieren. “Al ligt de focus nu vooral op de hoeve die we sinds begin dit jaar runnen.”
The post Iedere zondag hoeveterras

Lees meer »

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Immense troepenmacht, sterren onder de Eiffeltoren en Lady Gaga aan de Seine: zo leefde Parijs toe naar de openingsceremonie van de Spelen

In hartje Parijs is zonet de openingsceremonie van de Olympische Spelen gestart. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk nog steeds ernstig verstoord. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft vandaag ook de sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Herbeleef in deze blog hoe Parijs toeleefde naar het officiële startschot

Lees meer »