Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café

Een 55-jarige man uit Koksijde riskeert drie maanden cel en een geldboete van 400 euro nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.

De vijftiger was op 16 augustus vorig jaar samen met een andere man uit Koksijde aanwezig in een café op de Koninklijke Baan in Koksijde.

Uitgedaagd

“Hij zat die avond met vrienden op café en werd al een hele avond uitgedaagd door L.D.”, zegt de advocaat van slachtoffer J.

“In die mate zelfs dat hij het beter vond om te vertrekken. Maar L.D. was hem naar buiten gevolgd, zocht de confrontatie op en gaf verschillende rake klappen. De feiten werden gefilmd en zijn duidelijk. Hij is nog steeds onder de indruk en vreest dat ze elkaar weer zullen tegenkomen in Koksijde. We vragen 750 euro schadevergoeding.”

De procureur eiste voor L.D. een celstraf van drie maanden en 400 euro of was akkoord met het volgen van een werkstraf. Daar stemde L.D. mee in. “Maar eigenlijk is het zijn schuld. Hij had me beledigd en ik voelde me bedreigd en enkel daarom gaf ik hem een klap.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid

Opmerkelijk nieuws uit de Kortrijkse gemeenteraad: (ex-) CD&V’er Benjamin Vandorpe heeft aan gemeenteraadsvoorzitter Helga Kints laten weten zich terug te trekken. Vandorpe was een van de uitgesproken criticasters van het samenwerkingsverband tussen Team Burgemeester en CD&V.
The post Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: Modelvliegtuigen in Pelt droppen snoep en nemen knuffels van kinderen mee: “Ik was bang dat mijn knuffels misselijk zouden worden”

In Pelt kunnen kinderen dit weekend hun knuffels laten meevliegen met modelvliegtuigen van de Neerpelter Modelvliegclub NMVC. De club opent dit weekend de deuren met demonstratievluchten, initiatielessen en een avondshow met lichtjes. Kinderen kunnen naast het knuffelvliegen ook geregeld snoepjes rapen die door de vliegtuigen worden gedropt.

Lees meer »

Digitalisering van weefselstalen en AI helpen Limburgse ziekenhuizen kanker sneller en efficiënter opsporen

De Universiteit Hasselt en Limburgse ziekenhuizen zullen sneller en efficiënter kanker kunnen opsporen. Door de glasplaatjes met weefselstalen met een scanner te digitaliseren kunnen ze makkelijker gedeeld worden met andere onderzoekers voor een tweede mening of voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maakt het ook analyse door artificiële intelligentie mogelijk.

Lees meer »

“Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert 40-jarig bestaan met zomerbar

Bij de badmintonclub van Markegem vliegen de pluimpjes al veertig jaar over het net. Die verjaardag viert de sportvereniging het komend weekend op toepasselijke wijze met een eigen zomerbar. “Ons jongste clublid is 13 jaar, ons oudste 64 jaar. We hebben dus een goede mix.”
The post “Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert

Lees meer »

VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland.

Lees meer »

Klokken Ginstekerk Oostrozebeke zwijgen even

In augustus moeten de Ginstenaars het zonder het vertrouwde klokkengeluid van de Sint-Jozefskerk stellen. De draagbalk waaraan de klokken zijn bevestigd is aan een grondig onderhoud toe.
The post Klokken Ginstekerk Oostrozebeke zwijgen even appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de kampioenenbeker van Kevin De Bruyne werd gestolen in Brussel

Het leek jarenlang het best bewaarde geheim te zijn van de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie, tot maandag iemand van de organisatie zijn mond voorbij praatte. Over het evenement dat twee jaar geleden in Brussel plaatsvond, de diefstal en hoe de hoteldief zich waarschijnlijk een bult schrok van zijn buit: de Engelse kampioenenbeker.

Lees meer »