KLASSEMENT & RITTENSCHEMA GIRO. Bijna acht (!) minuten voorsprong: Pogacar blijft heel comfortabel in roze trui

Een spektakelstuk voor de ritwinst, maar in het klassement bleef het status quo na de negentiende etappe. Tadej Pogacar blijft heel comfortabel in zijn roze trui. Ontdek hieronder de stand in de verschillende klassementen én het rittenschema in de Giro. 

Meer krantenkoppen in België

Luchtvervuiling wereldwijd oorzaak van 8,1 miljoen sterfgevallen in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven er wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd. Dat blijkt uit de vijfde editie van het rapport State of Global Air (SoGA), meldt Unicef vandaag.

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!”

Tijdens het Woodskills event vielen de leerlingen van het VTI Sint-Lucas in de prijzen. Hun mobiele werktafel wist de vakjury te overtuigen, waardoor ze goud mee naar huis brachten. Voor zowel leerkrachten als leerlingen biedt het Woodskills event een blik op de toekomstmogelijkheden van hout.
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!” appeared

Lees meer »

OPROEP: Werk jij in een supermarkt en maakte je er al eens agressie mee?

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn onderneemt actie tegen het stijgend aantal gevallen van agressie in de winkels. Er zijn het afgelopen jaar duizend meldingen gedaan door het personeel omdat ze waren uitgescholden of aangevallen. Werk jij in een supermarkt en wil je iets zeggen over de situatie hier in België? Is ook hier sprake van stijgende agressie tegen het personeel?

Lees meer »

Onbekend schilderij van Ensor duikt op na 80 jaar

Een onbekend schilderij van James Ensor is na ruim tachtig jaar boven water gekomen en wordt eind juni geveild. Het gaat om een stilleven met roze en witte bloemen in een vaas. Het werk start met een taxatie van 10.000 euro, zo meldt het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions.

Lees meer »

“Dit zou niet mogen gebeuren op een voetbalveld”: Roberto Martínez hekelt selfie-zoekers tijdens Turkije-Portugal

Maar liefst zes veldbestormers probeerden tijdens de wedstrijd tussen Turkije en Portugal (0-3) tot bij Cristiano Ronaldo te geraken. Tot frustratie van de Portugese superster. De stewards zagen af, met een ongelukkig voorval op Gonçalo Ramos als gevolg. Portugal-bondscoach Martínez was achteraf bezorgd om zijn spelers: “We hebben het geluk dat de fans vandaag goede bedoelingen hadden.”

Lees meer »

Hoe advocaat Marc Gadisseur zijn cliënten pluimde voor 12 miljoen euro: “Hij kwam speciaal voor mij met zijn Maserati”

Een joviale dorpsadvocaat uit Merksem, waar de gewone werkmens aanklopte voor huurgeschillen, echtscheidingen of erfeniskwesties. Meester Marc Gadisseur (65) genoot een onberispelijke reputatie, tot hij in 2019 ontmaskerd werd als een meedogenloze oplichter. Hij lichtte zijn cliënten op voor meer dan 12 miljoen euro, om zijn honger naar luxe te stillen.

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »