KIJK. Vlaamse schrijver schiet eigen boeken stuk en verkoopt ze als kunst

Een schrijver die op zijn eigen boeken schiet, dat zie je niet elke dag. Het is Maarten Inghels, die de opmerkelijke beslissing neemt wanneer hij de jaarlijkse royalty’s van zijn debuutroman ‘De handel in emotionele goederen’ uit 2012 ontvangt. In bovenstaande video zie je hoe hij met een jachtgeweer hagel door de 48 overgebleven exemplaren jaagt op een schietveld in Boom. 

Meer krantenkoppen in België

Oostende zegt erfpacht voetbalstadion KV Oostende op

Door het het recente faillissement van KVO, besliste het schepencollege om via artikel 12 van de erfpachtakte de erfpacht van het voetbalstadion met onmiddellijke ingang te beëindigen.
The post Oostende zegt erfpacht voetbalstadion KV Oostende op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag

Openbaar aanklager Patty T’Jonck heeft aan de volksjury gevraagd om Athena Man (33) en Lorine De Witte (53) schuldig te verklaren aan doodslag op Caroline Kint (65). Volgens de procureur-generaal kon Athena Man het misdrijf enkel plegen dankzij de essentiële hulp van Lorine De Witte.
The post Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag appeared first on

Lees meer »

Franse verkiezingscampagne van start, stervoetballer Kylian Mbappé is duidelijk: “Extremisten dreigen de macht te grijpen, ga stemmen”

Vandaag begint in Frankrijk de officiële campagne voor de vervroegde verkiezingen eind deze maand. President Emmanuel Macron ontbond het parlement vorige week na de hoge score van radicaal-rechts bij de Europese verkiezingen. Stervoetballer Kylian Mbappé deelt de vrees van veel Fransen dat radicaal-rechts de macht zal grijpen en sprak zich zeer scherp uit. "Ik ben tegen extreme opvattingen en tegen

Lees meer »

180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen

Op het dak van de stedelijke Vismijn in Nieuwpoort worden 180 zonnepanelen geplaatst. De installatie kadert in het streven van de Stad om zijn patrimonium te verduurzamen door om te schakelen naar herbruikbare energie.
The post 180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hangjongeren zorgen voor heel wat overlast in Rijkevorsel: “Politie mag identiteitscontroles uitvoeren om zicht te krijgen op herrieschoppers”

In Rijkevorsel zorgen hangjongeren de laatste tijd voor heel wat problemen. Ze verzamelen op het plein achter het gemeentehuis en vallen voorbijgangers er niet alleen verbaal maar ook fysiek lastig. Om een zicht te krijgen op wie ze zijn, mag de politie nu systematisch identiteitscontroles doorvoeren. De maatregel is van kracht tot september.

Lees meer »

Claeys reageert fel op kritiek van Dedecker en Vermote

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober hebben Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hun krachten gebundeld om het stadsbestuur van Nieuwpoort op te roepen het verbod op verkiezingsborden op te heffen. Deze onverwachte samenwerking heeft de nodige reacties uitgelokt, waaronder een scherpe repliek van Maarten Claeys, voorzitter van de gemeenteraad en van CD&V

Lees meer »

Belgische mosselen nu ook op de menukaart in West-Vlaamse restaurants

Voor het tweede jaar op rij zullen er Belgische mosselen geoogst worden voor onze kust. Dat is de verdienste van het zeeboerderij-team van de Colruyt Group, dat vorig jaar voor het eerst erin slaagde om zes ton mosselen te kweken en te oogsten in de Noordzee voor de Belgische kust. Dit jaar werd er opgeschaald, waardoor de zeeboerderij ook deals

Lees meer »