KIJK. Catalanen woedend omdat Louis Vuitton bekendste park van Barcelona afsluit voor prestigieuze modeshow met wereldsterren: politie treedt hard op

In de buurt van het wereldberoemde Park Guëll in Barcelona, wereldberoemd van Antoni Gaudi’s architectuur en mozaïek, zijn er hevige protesten uitgebroken nadat de toeristische trekpleister donderdag werd afgesloten voor een besloten mode-evenement. Chaotische beelden tonen hoe het tot escalaties komt tussen de politie en de Catalanen. Die laatsten verzetten zich tegen het “privatiseren” van de publieke ruimte voor een Louis Vuitton-modeshow, waar sterren van over de hele wereld voor naar de Spaanse stad waren afgereisd, waaronder actrices Emma Stone en Sophie Turner. 

Meer krantenkoppen in België

Leider van onafhankelijkheidsbeweging in Nieuw-Caledonië opgepakt

De Franse politie heeft een kopstuk van de onafhankelijkheidsbeweging in Nieuw-Caledonië opgepakt voor zijn mogelijke rol bij de dodelijke rellen die er een maand geleden zijn uitgebroken. Christian Tein, de leider van de onafhankelijkheidsbeweging CCAT op het Franse overzeese gebied, werd samen met 10 anderen opgepakt. Teins protestbeweging lag aan de basis van het verzet tegen een omstreden hervorming van

Lees meer »

Moeder van Pelé overleden

Anderhalf jaar na de dood van de Braziliaanse voetballegende Pelé is zijn moeder Celeste Arantes op 101-jarige leeftijd overleden. Dat hebben verschillende familieleden bekendgemaakt.

Lees meer »

Poetin maakt buitenlandse reis in Sovjetvliegtuig, Kremlin verzekert dat het “zeer betrouwbaar” is

Opvallend tijdens de buitenlandse reis van de Russische president Vladimir Poetin naar Noord-Korea en Vietnam: hij verplaatste zich met een vliegtuig van het type Iljoesjin Il-96, dat in de jaren tachtig ontwikkeld werd door de toenmalige Sovjet-Unie. Het Kremlin haastte zich eerder al om iedereen ervan te verzekeren dat het om “zeer betrouwbare toestellen” gaat.

Lees meer »

Zuid-Afrika, Brazilië, India tekenen slotverklaring Oekraïne-top niet: “Toont aan dat vredesproces moeizaam zal zijn”

De deelnemers aan de top in Zwitserland over vrede in Oekraïne willen in de toekomst "concrete stappen" ondernemen waarbij "alle partijen" betrokken zijn, ook Rusland. Dat staat in de slotverklaring van de top. Niet alle deelnemende landen hebben die ondertekend. Cruciale landen als Zuid-Afrika, Brazilië en India konden zich niet vinden in de scherpe veroordeling van Rusland.

Lees meer »

Wie is schrijver Dimitri Verhulst, die met roman over animators wenkbrauwen doet fronsen: “Veel verzonnen, maar geen leugens”

“Als je als animator met meisjes jonger dan 16 naar bed ging, dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.” Deze uitspraak van Dimitri Verhulst (51) maandagavond in het Canvas-programma De afspraak, naar aanleiding van zijn nieuwe roman Bechamel Mucho, deed meer dan één wenkbrauw fronsen. Nochtans blijkt uit zijn literaire carrière dat de schrijver van De helaasheid der dingen nooit

Lees meer »