“Israëlische kolonisatie van Palestijnse Westoever verloopt sinds 7 oktober op steroïden”

Extremistische kolonisten zijn, ondanks recente internationale sancties, ijverig Palestijnen aan het verjagen uit grote delen van de Westelijke Jordaanoever, blijkt bij een bezoek aan de heuvels nabij Hebron. “Israëlische soldaten zouden hen moeten tegenwerken, maar de settlers kunnen hun gang gaan net omdat de Israëlische staat hen steunt.”

 

Meer krantenkoppen in België

Schatten vinden op eerste rommelmarkt in Zillebeke

Op zondag 30 juni vindt de allereerste rommelmarkt plaats in Zillebeke. Van 6 tot 17 uur verandert de Wervikstraat in een gezellige markt vol verborgen schatten. “Standhouders kunnen zich aanmelden vanaf 6 uur in de Wervikstraat 1”, zegt Milan Labalette. “De deelnameprijs bedraagt 1,5 euro met een minimum van 3 meter. Bezoekers kunnen parkeren bij
The post Schatten vinden

Lees meer »

Bart De Wever na verkiezingsoverwinning: “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben nooit opgegeven”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak de verkiezingsoverwinning opgeëist. Op de tonen van ‘I’m still standing’ van Elton John kwam hij de zaal binnen in de kelder van het Brusselse NH-hotel, waar al zijn militanten verzameld waren. Voor hen had hij lovende woorden. “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben het nooit opgegeven.”

Lees meer »

Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze legislatuur in gang geschoten”

Kortrijks cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) leidde ons rond in de Schouwburg van Kortrijk, waar de werkzaamheden volop aan de gang zijn. Hij werd daarvoor bijgestaan door een team van bouwbedrijf Furnibo en WIT Architecten. Ook het nieuwe cultuurseizoen werd hiermee officieus gelanceerd.
The post Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Vluchters krijgen vrijgeleide van het peloton, gele Evenepoel wil zich sparen voor wat nog komt

De sprinters zijn hoogstwaarschijnlijk nog eens aan zet in de Dauphiné. De vijfde rit gaat over een glooiend parcours met een vlak slot. Remco Evenepoel draagt de gele leiderstrui, maar rekent zich allesbehalve al rijk. Zeker met het loodzware weekend in het verschiet. “Het wordt zaak om vandaag zo veel mogelijk energie te sparen.” Volg de rit op de voet

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volvo roept 72.000 elektrische auto’s van model EX30 terug wegens softwareprobleem

De Zweedse autoconstructeur Volvo Cars roept bijna alle 72.000 elektrische auto’s van het model EX30 terug wegens een mogelijke softwarefout. Dat meldt het bedrijf maandag. Door de softwarefout zouden de snelheidsmeters van de wagens in een testmodus belanden bij het starten van de motor. Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die op afstand (over-the-air) uitgevoerd

Lees meer »

Vliegtuig van Austrian Airlines kan veilig landen nadat neus vernield wordt door hagelstorm

Een vliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines, net zoals Brussels Airlines een dochter van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa, is zondag veilig geland in Wenen, nadat een zware hagelstorm de neus van het toestel nagenoeg volledig vernield had en de ruiten van de cockpit en een aantal panelen zwaar beschadigde. Vlucht OS434, met een 23 jaar oude Airbus SE A320,

Lees meer »

Franse zangeres Françoise Hardy (80) na lang ziekbed overleden

De Franse zangeres Françoise Hardy is overleden, zo bericht haar zoon Thomas Dutronc op sociale media. Ze werd 80 jaar. Hardy, zangeres van klassiekers als ‘Tous les garçons et les filles’ en ‘Comment te dire adieu’, leed al jarenlang aan kanker. Het Amerikaanse magazine ‘Rolling Stone’ plaatste haar als enige Franse in de lijst van 200 beste zangers en zangeressen

Lees meer »