Israël moet militair offensief in Rafah staken, oordeelt Internationaal Gerechtshof

Israël lanceerde op 6 mei een offensief op Rafah dat “onherstelbare schade” kan aanrichtingen aan de rechten van het Palestijnse volk. Op basis van die vaststelling draagt het Internationaal Gerechtshof Israël op de operatie te stoppen en de grensovergang naar Egypte in die stad te heropenen.

 

Meer krantenkoppen in België

Luchtvervuiling wereldwijd oorzaak van 8,1 miljoen sterfgevallen in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven er wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd. Dat blijkt uit de vijfde editie van het rapport State of Global Air (SoGA), meldt Unicef vandaag.

Lees meer »

Zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de eerste beursgang van enige omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021) en

Lees meer »

“Luc en ik maken ons financieel geen zorgen, daar hebben we zelf voor gezorgd”: Bart Kaëll na klacht van Wendy Van Wanten over laag pensioen

“Ik kan er niet eens mijn huis mee onderhouden”, sakkerde Wendy Van Wanten (64) recent over haar pensioen van 1.500 euro. De zangeres moet blijven bijklussen om haar levensstandaard te behouden. Een alleenstaand geval? Of zitten ook haar collega’s met financiële kopzorgen op hun oude dag? Zanger Bart Kaëll reageert: “Ik kom uit een middenstandersfamilie, voldoende geld opzij zetten is

Lees meer »

‘Bennifer’s bewaarengel’ of hoe Jennifer Garner het huwelijk van ex-man Ben Affleck en Jennifer Lopez uit het slop haalt

Er hangen gitzwarte donderwolken boven het huwelijk van Jennifer Lopez (54) en Ben Affleck (51). Al is er één persoon die het geloof in hun liefde niet opgeeft: Bens ex-vrouw Jennifer Garner (52). Ze is al jaren de grootste steun en toeverlaat van de acteur en ontpopt zich nu zelfs tot vredige bemiddelaar in zijn woelige huwelijk. “Ze weet als

Lees meer »

Fietser (75) komt om het leven in Kortemark, omstandigheden nog onduidelijk

Een 75-jarige fietser uit Hooglede is donderdagochtend om het leven gekomen in Kortemark. Wat er precies gebeurde, is nog erg onduidelijk. Wellicht werd de man aangereden. “Een deskundige moet meer duidelijkheid brengen”, meldt het parket van West-Vlaanderen.
The post Fietser (75) komt om het leven in Kortemark, omstandigheden nog onduidelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten als officieel startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject.
The post “Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide appeared first

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, werknemers ontsnappen aan vlammenzee: “Het was verschrikkelijk eng”

Er woedde donderdag een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort en de brandweer is volop aan het nablussen. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik

Lees meer »